Inhuldiging gerenoveerd woonzorgcentrum Van Zuylen

geplaatst op vrijdag 09 oktober 2015

Het vernieuwde woonzorgcentrum Van Zuylen, in Sint-Kuis, is officieel ingehuldigd. In 2007, achttien jaar na de eerstesteenlegging, werd gestart met fase één van de werken. Er werd een extra woonvleugel gebouwd, met zestig bewonerskamers. "De tweede fase begon in mei 2012 en eindigde in oktober 2015. In deze fase werden de kamers van de oorspronkelijke woonvleugels aangepast. Er werd overal van twee bestaande kamers één nieuwe bewonerskamer gemaakt", vertelt OCMW-voorzitter Dirk De fauw

 

Niet alleen de kamers werden volledig gesaneerd, ook de keuken onderging een totale facelift. "Er is een nieuwe, grote tearoom en de tuin werd volledig hertekend. Er is een nieuw kapsalon en een loungeruimte met internethoek. De vroegere polyvalente zaal werd volledig afgebroken om plaats te maken voor een nieuwe zaal, met daaronder een technische ruimte en voldoende opbergruimte. Boven de polyvalente zaal zijn er nieuwe kleedkamers voor de medewerkers en vormingsruimtes", zegt de voorzitter.

Er werd voor de werken bewust en formeel afgestapt van de oubollige benadering van het ‘rustoordgebeuren’. "Dat gebeurde via nieuwe aankledingen, het gebruik van veeleer onverwachte kleuraccenten en nieuwe sfeerschepping in belichting, meubileringen en architectonische effecten. Deze aanpak betekent natuurlijk niet dat we de noodzakelijke ergonomie en gebruiksvriendelijkheid veronachtzamen", aldus De fauw.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

archief: