VERNIEUWDE KEUKEN VOOR D’OUDE STOASIE

geplaatst op maandag 20 juni 2016

Vrijdagmiddag 17 juni deelden OCMW-voorzitter Dirk De fauw en schepen Hilde Decleer samen de eerste ‘officiële’ maaltijden uit van de gerenoveerde keuken van d’Oude Stoasie in Zeebrugge. d’Oude Stoasie is een centrum waar ontmoeting onder buurtbewoners centraal staat. Die ontmoetingen kunnen plaatsvinden op één van de vele activiteiten die er worden georganiseerd, maar evengoed kan dat tussen de soep en de patatten. Letterlijk dan. Elke dag wordt hier immers een smakelijke lunch geserveerd. Met een ingebouwde friteuse, oven en kookplaten, extra opbergkasten en een ruimer werkblad werd de keuken van d’Oude Stoasie onlangs in een grondig vernieuwd kleedje gestoken.

OCMW-voorzitter Dirk De fauw: "De mensen die komen eten in d’Oude Stoasie, doen dat niet enkel voor de maaltijd, maar ook voor het gezelschap aan tafel. Eten is meer dan maar de maag vullen, het is een sociaal gebeuren. Om zoveel mogelijk mensen naar het centrum te krijgen voor de lunch, moet je hen uiteraard wel een kwalitatief menu voorschotelen. Onderschat dus het belang niet van wat er op het bord komt. Dat verklaart ook waarom er recent in de keuken is geïnvesteerd."

Toch vonden de mensen voor de vernieuwing van de keuken al de weg naar de cafetaria van d’Oude Stoasie. Vorig jaar werden in totaal 4243 maaltijden geserveerd. Die waren bestemd voor 31 reguliere klanten, aangevuld met occasionele klanten die na een gezondheidswandeling of voor een activiteit mee aanschuiven voor een gevarieerde lunch. Zeker tijdens een middagservice op vrijdag kan het hier gezellig druk zijn, met soms meer dan 30 opgediende maaltijden.

De gebouwendienst van de stad stond, samen met de technische dienst van zowel stad als OCMW, in voor de realisatie van het project. Stad Brugge, die instaat voor het beheer van d’Oude Stoasie voorzag het nodige budget. De coördinatie van de dagelijkse werking van het centrum gebeurt door het OCMW.

"De gemoderniseerde keuken past ook in een ruimer renovatieplan. Eerder werd in de ontmoetingsruimte geluiddempende isolatie geplaatst, kregen de muren een likje verf, werden nieuwe gordijnen gemonteerd en werd de ziel van het station doorgetrokken in nieuw meubilair. De opgesmukte inrichting vindt bovendien aansluiting bij de opgefriste werking in d’Oude Stoasie, met een evenwicht tussen recreatie, informatie en dienstverlening" aldus nog voorzitter De fauw.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

archief: