44 artikels

Brugse senioren sieren cover Mintus-brochure

geplaatst op dinsdag 13 februari 2018

Gisteren is in Lokaal Dienstencentrum ’t Reitje de eerste “officiële” infobrochure van Mintus overhandigd aan Thierry De Block en Chantal Missiaen. Beide Bruggelingen stonden model voor de cover van de brochure, die in de loop van deze week in alle Brugse brievenbussen zal belanden.

“De folder is een beknopte en overzichtelijke publicatie voor elke inwoner van de stad”, verduidelijkt Mintus-voorzitter Dirk de Fauw. “We leggen uit wat Mintus precies te bieden heeft, waar mensen ons kunnen bereiken en hoe de senioren van Brugge van ons aanbod gebruik kunnen maken. Onze zorgverlening is professioneel, kwalitatief en betaalbaar. Dat willen we met deze publicatie graag onderstrepen.”

Voor de cover van de folder zocht Mintus twee geknipte, vlotte senioren. “We belandden bij Thierry en Chantal, zowat de buren van dienstencentrum ’t Reitje”, gaat de voorzitter verder. “Het zijn geëngageerde vrijwilligers en fantastische vrienden voor de centrumverantwoordelijken.”

Het koppel ontving in primeur het ‘eerste exemplaar’ van de Mintus-folder uit handen van voorzitter de Fauw, samen met een afdruk van de coverfoto. “Mensen zoals Thierry en Chantal maken de slogan van Mintus waar: zorg met een plus. Ze zijn gedreven, altijd bereid om te helpen en iedereen een goed gevoel te geven. Daar zien we fier op”, aldus nog voorzitter de Fauw.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 

Vrijwilligers dienstencentra krijgen een ‘chapeau’

geplaatst op woensdag 31 januari 2018

Onder het motto ‘Chapeau vrijwilliger’ zijn gisteren alle vrijwilligers van de Mintus dienstencentra beloond met een feest. Dat gebeurde in zaal De Polder in Dudzele.

Mintus-voorzitter Dirk De fauw: “De grote opkomst bewijst hoe belangrijk en nodig deze mensen zijn in de  samenleving. De dienstencentra van Mintus doen voor hun dagelijkse werking een beroep op maar liefst 340 vrijwilligers én 91 lesgevers. De meesten van hen zijn hier vandaag ook aanwezig. Het is een cijfer waar ik – in positieve zin – een beetje van duizel.”

Onder het motto ‘Chapeau vrijwilliger’ nam de voorzitter zijn hoed af voor wat de vrijwilligers elke dag realiseren. “Ze bieden ondersteuning van activiteiten in de dienstencentra. Ze staan in voor de bediening aan de toog én aan tafel, wanneer mensen er eten of klinken. Ze regelen begeleiding bij uitstappen, in Brugge of daarbuiten en ze engageren zich in tal van opleidingen en ontmoetingsmomenten. Vrijwilligerswerk is niet altijd zichtbaar, maar het wordt door vele handen gedragen.”

In ruil voor het brede engagement genoten alle vrijwilligers in zaal De Polder van koffie, taart en vertier. “Omdat deze mensen intussen met zo’n immense groep zijn, moesten we voor dit feest verkassen van onze ‘vertrouwde’ dienstencentra naar deze polyvalente zaal in Dudzele. Het is misschien iets minder huiselijk, maar de mensen genieten volop. Het is dik verdiend, gezien hun vrijwillige inzet het hele jaar door”, aldus nog voorzitter De fauw.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 

Nieuwe Brugse zorgvereniging heet Mintus

geplaatst op woensdag 24 januari 2018

Vrijdag is op Ruddershove Mintus voorgesteld. Mintus is de naam van de nieuwe Brugse zorgvereniging, die de dienstverlening en taken in het kader van de (senioren)zorg zal bundelen. Aan de naam wordt ook een nieuw logo gekoppeld.

Voorzitter Dirk De fauw: “2018 wordt het eerste officiële werkjaar jaar van Mintus. Met het oog op de toenemende vergrijzing in Brugge en de druk van commerciële spelers op de markt van de zorgverlening, hebben we samen met de stad Brugge deze zorgvereniging opgericht. De naam Mintus moet op z’n West-Vlaams uitgesproken worden: ‘mien tuus’. Als vereniging willen we een thuis willen zijn voor alle mensen die, ongeacht leeftijd, afkomst of geaardheid, op onze diensten een beroep doen.”

Mintus zal dus alle taken en dienstverlening in het kader van de zorg bundelen, zoals het OCMW dat altijd heeft gedaan. “De woonzorgcentra, inclusief kortverblijf en nachtopvang voor senioren, de dagverzorgingscentra, serviceflats en seniorenwoningen, de dienstencentra, ontmoetingscentra en een brede waaier aan thuiszorgdiensten: die vallen voortaan allemaal onder de hoede van Mintus”, onderstreept De fauw. “Ook de dienst Seniorenzorg van het OCMW maakt, samen met een aantal ondersteunende diensten, deel uit van Mintus.”

Voor klanten die al van deze dienst(en) gebruik maken via het OCMW, blijft alles bij het oude. De prijzen veranderen niet, de voorwaarden evenmin. Ook voor de personeelsleden die al aan de slag waren bij het OCMW, verandert er niks. “De hoofdzetel van het OCMW op Ruddershove wordt de hoofdzetel van Mintus.

Het centrale telefoonnummer blijft hetzelfde en wie wil mailen kan op bestaande én nieuwe coördinaten terecht. Voor verdere info verwijs ik u ook naar www.mintus.be en de algemene infofolder, die dit voorjaar bij alle inwoners van Brugge in de bus zal belanden”, aldus nog de voorzitter.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 

Dienstencentra Mintus promoten digihulp en buurthulp

geplaatst op dinsdag 23 januari 2018

In dienstencentrum Van Volden in Brugge zijn gisteren twee “paradepaardjes” uit het aanbod van de Mintus dienstencentra voorgesteld: Digitale Hulp aan Huis en ‘Buren helpen Buren’.

Voorzitter Dirk De fauw: “Digitale Hulp aan Huis is gegroeid uit de “digitale week” die in oktober vorig jaar plaatsvond. Daarmee wilden de stad en het OCMW – nu dus Mintus – de digitale geletterdheid van de Bruggeling opkrikken. Een aanzienlijke groep vrijwilligers en de centrumverantwoordelijken van ’t Reitje verhelpen sindsdien digitale problemen bij mensen thuis. De dienstverlening is gratis voor alle 65-plussers in de binnenstad die niet zelf naar dienstencentrum ’t Reitje kunnen komen.”

Met 'Buren Helpen Buren' , een pilootproject van ’t Werftje, het Stubbekwartier en de Vrijwilligerscentrale, trekken de dienstencentra van Mintus letterlijk de straat op.

“Iedereen in het Stubbekwartier kreeg recent een postkaart in de bus om achter het raam te plaatsen”, gaat de voorzitter verder. “Waar er kaartjes stonden, vond kort erna ook een huisbezoek plaats. Met de steun van ’t Werftje kunnen buurtbewoners kleine technische problemen oplossen, zonder dat ze een stielman moeten inschakelen.”

‘Buren helpen Buren’ versterkt de sociale cohesie, onderstreept voorzitter De fauw. “In het Stubbekwartier wonen er 28 % 60-plussers, 43 % alleenstaanden  en 15 % niet-Belgen. Deze bewoners zijn gebaat met assistentie bij technische dossiers. Net daarom gaan we deze actie, net als de ‘Digitale Hulp aan huis’, breed promoten dit jaar. Mensen die concrete vragen hebben, mogen contact opnemen via de betrokken dienstencentra, per mail of per telefoon.”

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
44 artikels

archief: