12 artikels

Reizigersaantallen voor centrumshuttle fors gestegen

geplaatst op donderdag 27 juni 2019

Sinds vorig jaar organiseert het Brugse stadsbestuur zelf openbaar vervoer in de historische binnenstad met compacte shuttlebussen. Vanaf 1 april 2019 rijdt de centrumshuttle 7 dagen op 7 in Brugge rond om reizigers gratis te vervoeren. Met succes, want de reizigersaantallen zitten in stijgende lijn. “Toen de centrumshuttle nog 5 dagen op 7 dagen reed, gebruikten al 250 reizigers per dag. Sinds 1 april rijdt de shuttlebus 7 dagen op 7 en zien we dat de reizigersaantallen stijgen tot 450 reizigers per dag. Dit bewijst dat de Bruggelingen het concept met open armen onthaalden”, stelt burgemeester Dirk De fauw vast.

De ultieme ambitie is uiteraard dat het proefproject verankerd wordt binnen een nieuw openbaar vervoer-model voor Brugge. Dit is mogelijk, zo leren de gesprekken met De Lijn die in het kader van het nieuwe decreet ‘Basisbereikbaarheid’ sowieso tegen 2021 een nieuw plan zal opmaken voor heel Vlaanderen. Er is echter nog één ontbrekend puzzelstukje en dat is dat die compacte shuttlebussen ook elektrisch rijden. Bij de aanbesteding vorig jaar lukte dit echter jammer genoeg niet. Een omstandige motivatie is wellicht overbodig: de smalle historische straten vormen immers zogenaamde street canyons waar luchtverontreiniging blijft hangen. Een ‘groene overstap’ zal dan ook een belangrijke bijdrage leveren aan een gezondere leefklimaat. En uiteraard dragen we zo nog een extra steentje bij aan de strijd tegen de klimaatopwarming”, aldus burgemeester Dirk De fauw

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 

Herinrichting Werfplein

geplaatst op dinsdag 25 juni 2019

De wijk Christus-Koning kent slechts twee publieke recreatieve ruimtes waar het Werfplein er één van is. Het Werfplein bestaat globaal uit drie delen: een verhard sportveldje (basket), een grasveldje (voetbal) en een speeltuingedeelte. Het speeltuingedeelte (speeltoestellen, omheining en omranding) is echter versleten en het basketbalterrein is in verhouding te groot tegenover de totale oppervlakte van het park.

Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem: “Door het halveren van het bestaande basketbalterrein komt er meer plaats vrij voor de integratie van de speelruimte. De houten omranding en de houten afsluiting rondom de zandzone worden vervangen door de plaatsing van gemetste muurtjes. De muurtjes houden het zand tegen, worden voorzien om kinderen weg te houden van de omliggende straten en zijn ook multifunctioneel; er zijn vier zitbanken geïntegreerd in de muurtjes.”

 

Op het speelplein werden vorig jaar in november al een aantal speeltoestellen geplaatst voor kinderen van 1 tot 6 jaar, rekening houdend met de nieuwe herinrichting. Daarnaast worden een dubbele schommel, een korfschommel en een klimtoestel geplaatst voor de kinderen, ouder dan 6 jaar. Tegenaan de speelruimte wordt ook een grote picknicktafel voorzien onder een parasolvormige meerstammige struik 'Cornus controversa 'Padoda'. Deze hoge struik heeft witte bloemen en een rode herfstkleur.

 

Door het halveren van het bestaande verharde basketbalplein kan het trapveld opgeschoven worden richting bestaande petanquepleinen. Een van de bestaande ballenvangers wordt behouden; een nieuwe ballenvanger wordt achter het doel tegenaan de speelruimte geplaatst. Op het basketbalplein worden lijnen geschilderd die een fietsparcours suggereren. Tegenaan het baskatbalpleintje komt er ook een nieuwe betonnen zitbank met een lengte van 6 meter en een hangrek. Aan de rand van het park worden de zitbanken teruggeplaatst met de voorkant naar het park. Er worden ook vier papierkorven geplaatst. De bestaande petanquepleinen worden behouden en er komt een zitbank bij.

 

Burgemeester Dirk De fauw: “Parken en pleinen vormen de ideale ontmoetingsplaatsen voor onze inwoners en bezoekers. Als stadsbestuur willen wij het gebruik ervan stimuleren door de (her)inrichting zoveel als mogelijk af te stemmen op de wensen en de noden van de gebruikers. Het nieuwe ontwerp houdt dan ook maximaal rekening met de inspraakvergadering van 21 maart 2018 en de twee terugkoppelingsmomenten van 9 mei en 14 november 2018.”

 

De kostprijs wordt geraamd op 150.570 euro (BTW excl.).

 

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 

Geef Hilde jouw stem!

geplaatst op woensdag 22 mei 2019

Indien wij als West-Vlamingen wensen dat Vlaanderen ook in onze provincie investeert en niet alles naar Antwerpen vloeit, moeten we massaal voor Hilde Crevits stemmen. Er is geen alternatief!!!

Nog niet overtuigd?
Kijk naar het filmpje en hoor waarom anderen wel al zeker hun stem aan Hilde te geven.

Link: https://youtu.be/vViuke2JBZo
plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 

Ook Franky, Minou, Febe en Brigitte verdienen jouw stem!

geplaatst op woensdag 22 mei 2019

Met Franky Demon op plaats 3 voor de Kamer, Minou Esquenet op 9 effectief voor het Vlaams parlement, Febe Baekelandt op 9 bij de opvolgers voor het Vlaams parlement en Brigitte Balfoort op 5 voor het Europees parlement, kunt u uw Brugse vertegenwoordigers een stem geven in het parlement.

Niet twijfelen, ze zijn uw stem zeker waard!

Link: https://youtu.be/iLq7w2PH7vw
plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 

Jannis Brevet gastchef op Kookeet 2019

geplaatst op donderdag 16 mei 2019

Jannis Brevet, chef van het driesterrenrestaurant Inter Scaldes uit Kruiningen (NL) wordt de nieuwe gastchef op Kookeet 2019. Kookeet, in zijn huidige vorm, gaat de negende en meteen ook laatste editie in.

We eindigen in schoonheid en stijl, met klasse en culinaire verwennerij. We maken er een feestelijke topeditie van en stomen ons intussen klaar voor een nieuw culinair verhaal in 2020.

Openluchtrestaurant met negen sterren

We zetten dit jaar weer alle zeilen bij om van Kookeet dé culinaire ontmoetingsplek te maken voor fijnproevers, bourgondiërs en gastronomen. Tijdens dit feest voor de smaakpapillen stellen jaarlijks zo’n 100.000 bezoekers zelf hun menu samen uit een rijke waaier aan delicieuze gerechten.

31 Brugse topchefs en gastchef Jannis Brevet, samen goed voor negen Michelinsterren, serveren drie dagen heerlijke gerechten van topniveau. Elke chef serveert een gerecht dat zijn/haar culinair talent het beste weerspiegelt. Genieten, proeven van culinaire ontdekkingen, elkaar ontmoeten in een stijlvol kader… Kookeet is een topevent voor alle zintuigen !

Over de kwaliteit van de gerechten waken vijf gastronomische experts: Geert Van Hecke (Zet’joe*), Filip Claeys (De Jonkman**), Patrick Devos (Restaurant Patrick Devos), Dominique Persoone (The Chocolate Line) en Peter Laloo (Rock-Fort).

Gastchef Jannis Brevet (NL)

Jannis Brevet verdiende zijn sporen in gerenommeerde restaurants in binnen-en buitenland. In 2001 nam hij samen met zijn vrouw Claudia restaurant Inter Scaldes over, toen een tweesterrenzaak. In 2018 kreeg het restaurant er een derde ster bij. Kenmerkend voor de kaart is de invloed van De Zeeuwse wateren. De synthese tussen koken en kunst staat ook centraal: de schoonheid van kunst wordt vertaald naar de gerechten op het bord.

Jannis Brevet voegt zich bij het rijtje gastchefs toe op Kookeet naast: Jonnie Boer, Wout Bru, Wim Lybaert, Peter Goossens, Jeroen Meus, Piet Huysentruyt en Roger van Damme.

Deelnemende restaurants Kookeet 2019

Inter Scaldes*** (gastchef) - De Jonkman**  -  Auberge de Herborist*  - Goffin* - Sans Cravate* - Zet’joe* - Assiette Blanche - Bruut - Bistro Refter - Bistro Rombaux - Bonte B - Cantine Copine - Restaurant Franco Belge (nieuw) -  Gastrobar Hubert - Goesepitte 43 (nieuw) - Rock-Fort - The Chocolate Line - De Mangerie  - Den Dyver - Den Gouden Karpel - D’s Deldycke Traiteurs - LESS Eatery - Kok au Vin -  Laissez-Faire - La Tâche - Lieven - Restaurant Patrick Devos - Ducheyne Atelier-Traiteur -  ‘t Pakhuis - Tanuki - Tête Pressée - Weinebrugge

Praktisch

Zaterdag 28, zondag 29 en maandag 30 september van 11u tot 21u.
Stationsplein Brugge, kant Sint-Michiels.
De toegang tot het tentendorp is gratis.
Gerechten kosten 7, 8 of 9 euro.

www.kookeet.be

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 

Online afspraak maken met Politie Brugge

geplaatst op woensdag 15 mei 2019

Wie de politie nodig heeft voor iets wat niet dringend is, kan voortaan ook online een afspraak maken.

Inwoners en bezoekers van Brugge kunnen elke dag binnenlopen in ons Politiehuis (en andere regiokantoren) met allerlei vragen en problemen waarbij de politie kan helpen. Tot nog toe gebeurde dat zonder afspraak waardoor er soms wel eens onvoorziene wachttijden zijn.

Daar komt nu verandering in. Via deze website kan men nu een online afspraak boeken zoals dit het geval is bij veel huisartsen bijvoorbeeld. Een afspraak maken, heeft alleen maar voordelen:

  • Je kan een afspraak 24/7 maken van thuis uit of vanop je smartphone
  • Boeken op een tijdstip dat jou het beste uitkomt
  • Je krijgt een bevestigingsmail waarin ook vermeld wordt welke documenten je best meebrengt (zodat je niet terug hoeft te keren)
  • Geen wachtrijen (hogere klantvriendelijkheid)
  • Betere service want onthaalmedewerkers kunnen zich eveneens voorbereiden
  • Meer privacy (geen luisterende oren achter je in de rij)

Het online boeken van een afspraak is momenteel alleen van toepassing op het Politiehuis. Je kan er afspraken maken van maandag tot zaterdag, tussen 8 en 20u. Op zondag kan je een afspraak regelen tussen 8 en 18u. Het boeken van een afspraak kan via een button op de homepage https://www.politiebrugge.be/ . Na evaluatie willen we ook een zelfde reservatiesysteem installeren voor de regiokantoren.

Wie de politie echt dringend nodig heeft, belt natuurlijk nog altijd naar 101 of 112.  Voor niet-dringende zaken kan je 24/7 bellen naar 050/44 88 44. Anderzijds kan je ook melding maken van bepaalde zaken, zonder dat je nog naar het politiekantoor hoeft te gaan. Dat kan ook via onze module https://www.politiebrugge.be/aangifte-doen . Je kan onder meer aangifte doen van (brom)fietsdiefstal, winkeldiefstal, diverse beschadigingen, graffiti en vakantietoezicht aanvragen.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 

Verdeling bloemen bebloemingsactie

geplaatst op zaterdag 20 april 2019

Op zaterdag 20 april vond de verdeling plaats van de bloemen (rode hanggeraniums) van de bebloemingsactie van Stad Brugge.

“Deze actie is er voor de Brugse buurten die meer kleur in hun buurt willen en valt onder het aanbod van de Brugse Buurtcheques. Het aantal buurtcomités die de bloemetjes aanvragen, is dit jaar weer gestegen. Ik kan dat alleen maar aanmoedigen”, zegt schepen van Preventie Mathijs Goderis.

 

De verdeling vond plaats op de site van de Groendienst van de stad. Schepen van Groen Mercedes Van Volcem: “Die dag werden 40.165 bloemetjes verdeeld over 94 buurtcomités. Dat zijn er 3.000 meer in vergelijking met vorig jaar. We kunnen dus gerust spreken van een groot succes.”

 

Burgemeester Dirk De fauw: “Het doet me bijzonder plezier dat deze actie binnen het aanbod van de Brugse Buurtcheques nog steeds in de smaak valt bij de Bruggelingen. Het is een fantastische manier om meer kleur, meer leven en dus ook meer sociaal contact in elke straat tot stand te brengen. Als stadsbestuur zetten wij dergelijke acties graag op het getouw.”

 

 

Link: www.brugsebuurten.be
plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 

SURPLUZ

geplaatst op dinsdag 02 april 2019

In het Brugse stadhuis is dinsdag 2 april het nieuwe samenwerkingsverband tussen vereniging Ons Huis (OCMW Brugge) en vzw UNIE-K voorgesteld. Onder de noemer SURPLUZ gaan ze voortaan zorg en ondersteuning aan volwassenen met een verstandelijke beperking of een niet aangeboren hersenletsel (NAH) bieden, in Brugge en omgeving.

Voorzitter Pablo Annys: “Het concept voor een samenwerking tussen Ons Huis en UNIE-K lag eind vorig jaar al op tafel. De directie heeft mij het plan met veel enthousiasme toegelicht. Het was duidelijk dat een samenwerking tal van voordelen bood. Ons Huis en UNIE-K vervullen immers een complementaire opdracht en ze hebben allebei een brokje “overheids-DNA” in de genen zitten. Ons Huis werkt met de steun van het OCMW, UNIE-K doet dat onder andere met de steun van de provincie. Beide organisaties streven kwalitatieve en respectvolle zorg en ondersteuning na voor personen met een beperking.”

Ondanks die gedeelde troeven, vergde het matchen en samenvloeien van de opdracht van beide organisaties een stevige inspanning. Maar het resultaat is er: onder de noemer SURPLUZ slaan de twee organisaties de handen in elkaar, om de zorg voor volwassenen met een beperking, nog meer tot maatwerk om te buigen. Ook burgemeester Dirk De fauw is opgetogen over de samenwerking.

“In het verleden was ik jarenlang voorzitter van beide organisaties: eerst van UNIE-K als provinciaal deputé en later van Ons Huis als voorzitter van het OCMW”, verduidelijkt De fauw. “Ik ken de organisaties dus bijzonder goed. Dat ze nu samen de handen uit de mouwen te steken, komt personen met een beperking in Brugge én in de hele provincie absoluut ten goede. We profileren ons met SURPLUZ als een nog warmere, socialere stad en regio.”

SURPLUZ wordt ook gekoppeld aan Pluzpunt, een zorgloket voor de regio. Gedeputeerde Bart Naeyaert onderstreept het belang van die verbrede dienstverlening: “De baseline voor SURPLUZ is ‘Je pluzpunt voor zorg in en rond Brugge’.  Het zorgloket zal voortaan alle vragen over zorg en ondersteuning zal opnemen, analyseren en koppelen aan de omgeving die de beste oplossing kan bieden. Het kan UNIE-K, Ons Huis of zelfs een andere organisatie zijn. Pluzpunt wordt gedragen door maatschappelijk werkers van UNIE-K en Ons Huis. Ze streven naar inclusieve oplossingen, op maat van elke cliënt.”

 

De samenwerking SURPLUZ betekent niet dat de aparte spelers uit het werkveld verdwijnen, besluit Pablo Annys nog: “Elke organisatie behoudt uiteraard haar eigenheid, het personeel behoudt ook zijn werkplek. Daarnaast engageren Ons Huis en UNIE-K zich om de kern van hun opdracht en taken, voortaan gezamenlijk en met een gedragen visie op te nemen. Ik heb er het volste vertrouwen in dat we zo de weg van de toekomst inslaan, en kunnen uitgroeien tot een echt duurzame zorgstad.”


plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
12 artikels

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: