Inschrijvingen groepsaankoop energie opnieuw van start

geplaatst op maandag 20 november 2017

De groepsaankoop energie van de provincie West-Vlaanderen is aan een nieuwe editie toe. Gisteren werd ze voorgesteld in het Brugse stadhuis, in het bijzijn van OCMW-voorzitter Dirk De fauw. Bruggelingen die wensen deel te nemen aan de actie, kunnen zich via internet inschrijven of zich aanmelden bij het Energieloket van OCMW-vereniging De Schakelaar, in het Huis van de Bruggeling.  

OCMW-voorzitter Dirk De fauw: “Op de editie 2016-2017 tekenden maar liefst 47.000 gezinnen in: dat komt neer op 9 procent van alle gezinnen in de provincie. De voordelen van de groepsaankoop energie zijn dan ook bekend: deelnemen is gratis en eenvoudig en na de veiling ontvang je een contractvoorstel op maat. Na aanvaarding van het contract, gebeurt de overstap met een paar muisklikken of een eenvoudig telefoontje. Als je weet dat de gemiddelde besparing voor een gezin op jaarbasis bij een eerste overstap zo’n 323 euro bedraagt, dan spreekt de rest voor zich.”

In een vrijgemaakte energiemarkt juicht het OCMW het initiatief toe en zet er, vanuit de stad en vanuit de provincie, mee haar schouders onder. De fauw: “De nieuwe groepsaankoop stroom en gas start op 27 november. Gezinnen die aan de groepsaankoop deelnemen, merken het verschil niet alleen het verschil in de portefeuille. Bij een overstap kiezen ze ook bewust voor groene stroom. Daarmee kijken we met de groepsaankoop ook richting toekomst: we zetten in op duurzaamheid en de leefbaarheid van deze planeet, en we bewaken de koopkracht van gezinnen en de eindverbruikers op de energiemarkt.”

Alle ingeschreven deelnemers zitten in de “pot” van de veiling die op 8 februari 2018 plaatsvindt, en waarop geïnteresseerde energieleveranciers een hopelijk scherp voorstel zullen doen. Het aanbod belandt kort daarna in de mailbox of brievenbus van wie deelnam aan de actie. “Inschrijven is dus de boodschap, en dat kan vanaf 27 november via het internet of via het Energieloket in het Huis van de Bruggeling, op afspraak”, aldus nog de OCMW-voorzitter.

www.samengaanwegroener.be

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: