Hotel Pannenhuis schenkt dekens aan Lokaal Opvanginitiatief van OCMW

geplaatst op woensdag 06 december 2017

Dekens en handdoeken die nog in goede staat zijn, maar uit dienst gaan: wat doe je ermee? De uitbater van hotel Pannenhuis in Brugge schonk ze voor de gelegenheid aan het Lokaal Opvanginitiatief (LOI) van OCMW Brugge. Dat gebeurde dinsdagmorgen voor dag en dauw, in het bijzijn van OCMW-voorzitter Dirk De fauw.

De fauw: “Dit materiaal is bijzonder welkom voor de mensen van het LOI. Zij bieden materiële hulp aan asielzoekers die na hun aanvraag in Brussel naar hier zijn doorverwezen. De asielzoekers die in Brugge aankomen, ontvangen een startpakket met onder andere lakens en handdoeken. Ze maken er gebruik van wanneer tijdens hun verblijf in het LOI en ook als ze verhuizen naar een eigen woning of doorgangswoning van het OCMW.”

De nood aan beddengoed en handdoeken is dus permanent en bij het LOI wordt elke schenking met beide handen aangenomen. “Net daarom vinden we deze geste van de uitbaters van hotel Pannenhuis zo mooi. Het bewijst dat de hoteliers in deze stad verder kijken dan het toerisme: ze engageren zich om kwetsbare nieuwkomers een streep extra comfort te bieden.”

Op jaarbasis voorziet het LOI in Brugge in de opvang en (tijdelijke) huisvesting voor een kleine honderd mensen. “Dat ze in de eindejaarsperiode een klein ruggensteuntje krijgen van de lokale horeca, kunnen we alleen maar toejuichen”, aldus nog de OCMW-voorzitter.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: