OCMW & LED’S SAVE THE PLANET: samen in de bres voor de Warmste Week

geplaatst op zaterdag 09 december 2017

Onder de noemer LED’S SAVE THE PLANET draagt het OCMW van Brugge dit jaar haar steentje bij aan De Warmste Week, de benefietactie van Studio Brussel. Via LED’S SAVE THE PLANET kunnen mensen een LED-lamp kopen aan € 4,99. Voor elke lamp die ze kopen, schenken ze ook een LED-lamp aan een OCMW naar keuze – in dit geval: dat van Brugge.

OCMW-voorzitter Dirk De fauw: “Heel wat mensen hebben het vandaag moeilijk om die energiefactuur te betalen. Energie-armoede is geen fabeltje en LED-verlichting maakt een verschil. LED-lampen verbruiken een pak minder dan gloeilampen of halogeenlampen. Alle lampen die via LED’S SAVE THE PLANET aan ons geschonken worden, komen in 2018 terecht in de woonkamers en leefruimtes van kwetsbare gezinnen. Daar engageren de Energiesnoeiers van onze vereniging De Schakelaar zich voor.”

Een LED-lamp geeft snel licht en garandeert een laag verbruik. Voorzitter De fauw: “Door consequent voor LED-verlichting te kiezen, kan het energieverbruik op verlichting tot 90% dalen: daar zijn kwetsbare gezinnen absoluut mee gebaat. Daarom staan we met het OCMW ook achter deze actie. Mensen die LED’S SAVE THE PLANET willen steunen, kunnen een lamp aankopen en schenken via www.savetheplanet.nu of in één van de verkooppunten.”

Wie met een eigen actie geld wil inzamelen voor LED’S SAVE THE PLANET, mag dat uiteraard ook. “Het volstaat om die actie te registreren via de site van de Warmste Week, en het OCMW van Brugge als begunstigde aan te duiden. Zo schenken we – letterlijk – wat licht aan wie het nodig heeft in deze eindejaarsperiode”, aldus nog de OCMW-voorzitter.

Verkooppunten LED’S SAVE THE PLANET – BRUGGE

Elektro Keukeleire, Leopold I-laan 110, 8000 Brugge

Tweedehandswinkel Den Elder, Langestraat 84, 8000 Brugge
Café De Vetten Os, Hauwerstraat 5, 8000 Brugge

www.savetheplanet.nu

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: