OCMW-vereniging Ruddersstove lanceert Maaltijdzorgplatform

geplaatst op vrijdag 01 december 2017

In Dienstencentrum De Garve is gisteren het Maaltijdzorgplatform voorgesteld. Met het platform wil vereniging Ruddersstove van het OCMW uitgekiende maaltijdzorg op maat van elke klant bieden.

OCMW-voorzitter Dirk De fauw: “De levenskwaliteit van bewoners en bezoekers van WZC’s en van thuiswonende senioren staat al een tijdje onder druk. De kwaliteit van maaltijden en de manier waarop ze bezorgd worden, speelt daar een belangrijke rol in. Steeds meer senioren worden immers geconfronteerd met een toenemende zorgnood.  Om deze nood te kunnen lenigen, hebben we het Maaltijdzorgplatform gerealiseerd.”


Het platform wil meer dan zomaar een online tool zijn die bestellingen registreert en maaltijden aan zorgbehoevende senioren levert. “De kern van het Maaltijdzorgplatform is samenwerking en zorgverlening over de schotten heen”, onderstreept De fauw. “We detecteren drempels in het dagelijkse leven van senioren, zijn alert voor signalen van mogelijke ondervoeding en benaderen beide problemen met een brede aanpak, binnen onze woonzorgcentra, dienstencentra en in de thuissituatie.”

Ruddersstove levert op vandaag gemiddeld 800 maaltijden per dag. Via het maaltijdzorgplatform worden ook de zorgvragers en de zorgende omgeving betrokken bij de wensen en noden van alle geregistreerde klanten. “Een uitgekiende informatica houdt rekening met gepersonaliseerde informatieplicht over ingrediënten, voedingswaarde en allergenen. De klant kan zelf kiezen en de eigen regie over de maaltijden behouden, op een eenvoudige en toegankelijke manier. De dienst is 7 dagen op 7 bereikbaar per telefoon én digitaal, voor de nieuwe generatie senioren”, aldus nog de OCMW-voorzitter.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: