Vereniging De Blauwe Lelie: 10 jaar ‘gemandateerde voorziening’

geplaatst op maandag 11 december 2017

Vlak voor het weekend mocht vereniging De Blauwe Lelie van OCMW Brugge 10 kaarsjes uitblazen. De vereniging kreeg 10 jaar geleden immers het statuut van een gemandateerde voorziening.

OCMW-voorzitter Dirk De fauw: “Het klinkt wat ingewikkeld, maar eigenlijk zijn we als gemandateerde voorziening het coördinatie- en informatiepunt geworden voor flexibele en occasionele kinderopvang. Zo bedienen we de zorgregio Brugge, Damme, Sijsele, Jabbeke en Blankenberge. Bovendien krijgen we sinds die start, nu 10 jaar geleden, vier voltijdse doelgroepmedewerkers ter beschikking om de opvang te organiseren.”


De Blauwe Lelie vangt 66 kinderen op en wil doelgroepmedewerkers opleiden tot volwaardige en gecertificeerde kinderbegeleiders. Voorzitter De fauw: “Dit gebeurt met een jobcoach die de competenties van medewerkers screent, versterkt en voor begeleiding op de werkvloer zorgt. Door samenwerking met het volwassenonderwijs kunnen deze mensen ook het certificaat van kinderbegeleider behalen. Dankzij een kritische geest en flexibele werkhouding, slaagt vereniging De Blauwe Lelie er zo in om kwaliteitsvolle kinderopvang aan te bieden.”

De Blauwe Lelie is vandaag een kwaliteitsvol sociaal economiebedrijf binnen de opvangsector, beaamt De fauw. “De voorbije 10 jaar zijn 15 doelgroepmedewerkers in het traject ingestapt. 9 startten met de opleiding en 7 van hen behaalden het attest ‘begeleider in de kinderopvang’.

Intussen loopt er een samenwerking om expertise over de opvolging en begeleiding van doelgroepmedewerkers uit te wisselen. Zo willen de begeleiding van deze mensen nog beter afstemmen, met de steun van stad Brugge”, aldus nog de OCMW-voorzitter.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: