OCMW houdt feestelijke opening op Zorgcampus Ten Boomgaarde

geplaatst op woensdag 13 december 2017

Gisteren is zorgcampus Ten Boomgaarde in Sint-Michiels feestelijk geopend voor het ‘grote publiek’. Dat gebeurde in aanwezigheid van het voltallige Brugse OCMW-bestuur en Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen, die het woonzorgcentrum en bijhorende dienstencentrum officieel inhuldigde.

OCMW-voorzitter Dirk De fauw: “Het originele woonzorgcentrum Ten Boomgaarde dateerde uit de jaren zeventig en was dringend aan renovatie toe. Vandaag kunnen we met enige fierheid zeggen dat er hier een indrukwekkende vernieuwbouw uit de grond is gerezen. Daardoor stijgt de capaciteit van WZC Ten Boomgaarde naar 112 kamers.”

In 2012 nam het OCMW op site al 38 serviceflats in gebruik. “De architectuur van het gloednieuwe WZC en dienstencentrum Ten Boomgaarde vormen nu een geslaagd visueel geheel”, gaat De fauw verder. “Bovendien hebben we op deze campus ook aandacht besteed aan hernieuwbare energie. Een ondergronds energieopslagsysteem, gekoppeld aan een warmtepomp regelt de basistemperatuur. Daardoor dringend we het gasverbruik terug. Een uitgekiend ventilatiesysteem zorgt voor een optimale luchtkwaliteit. Verder garandeert het ontwerp van dit gebouw ook zoveel mogelijk natuurlijke lichtinval boven en onder de grond.”

Ten Boomgaarde is niet louter een WZC, benadrukt de OCMW-voorzitter nog. Het bijhorende dienstencentrum op de campus is een troef voor de hele buurt. “Volgens recente cijfers van de provincie West-Vlaanderen wonen er in Sint-Michiels Brugge en omgeving zowat 41% alleenstaanden. Heel wat van deze mensen zijn 80 of ouder en hebben hun partner verloren. We weten dat deze groep onvoldoende toegang heeft tot ons dienstenaanbod. Het nieuwe lokaal dienstencentrum Ten Boomgaarde is dan ook een meerwaarde. Mensen kunnen hier vertoeven in een gezellige cafetaria met een modern interieur. Tijdens de week wordt het een aangename ontmoetingsplek voor buurtbewoners en bewoners en bezoekers van het WZC én dienstencentrum Ten Boomgaarde”, aldus nog Dirk De fauw.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: