FOTOMOMENT LDC TEN BOOMGAARDE

geplaatst op zaterdag 13 januari 2018

Lokaal dienstencentrum verbindt het volledig vernieuwd Woonzorgcentrum op Sint-Michiels met de serviceflats op de Zorgcampus Ten Boomgaarde. Het 10de dienstencentrum opende op 11 december de deuren voor het grote publiek. De Zorgcampus valt samen met de 9 andere voormalige OCMW-dienstencentra en ontmoetingscentra, de woonzorgcentra en de bijhorende serviceflats, twee dagverzorgingscentra, het verhuur van seniorenwoningen en een brede waaier aan thuiszorgdiensten, onder de bevoegdheid van de zeer recent opgerichte Brugse Zorgvereniging “Mintus”.  

Het dienstencentrum ondersteunt bezoekers en buurtbewoners met een brede waaier aan diensten en activiteiten om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te wonen. 60-plussers kunnen er o.a. terecht voor elementaire verzorging zoals pedicure en manicure, er zijn ook douchefaciliteiten en een wassalon. Tijdens de zitdagen van maatschappelijk werk ken men alles te weten komen over de thuiszorgdiensten van Mintus. Over de middag is het mogelijk om een warme maaltijd te bekomen, mits reservering op voorhand. Momenteel mag het dienstencentrum dagelijks maar liefst 40 maaltijdgebruikers verwelkomen. In de gezellige ontmoetingsruimte met cafetaria is jong en oud welkom, uitgerust met WIFI en op vraag kunnen bezoekers er een laptop lenen.

Het activiteitenaanbod is laagdrempelig , veelzijdig en eigentijds. Sportactiviteiten, computercursussen en samenwerkingen met o.a. SNT Brugge en Vorming Plus zorgen voor elk wat wils. Volgens de cijfers van de provincie bestaat de buurt Sint Michiels uit ongeveer 41 % alleenstaanden, een groot aantal hiervan zijn al boven de 80 en vaak verweduwd. “We zien op de kaart dat deze groep nog niet genoeg toegang heeft tot het dienstenaanbod. Lokaal dienstencentrum Ten Boomgaarde is dan ook een grote meerwaarde voor Sint-Michiels. We willen verder op zoek gaan naar verschillende soorten burenhulp, zegt voorzitter Dirk De fauw.

Met de lokale dienstencentra willen we de nadruk leggen op de verbindende rol die we voor het centrum voor ogen hebben: “Sint-Michiels is een bruisende buurt met veel wijkcomités, we zetten volop in op een aanvullende rol in dit verhaal. Vereenzaming van ouderen tegen gaan en de op zoek gaan naar de meest kwetsbare ouderen in de buurt, dat zijn belangrijke opdrachten”.

Voor meer info en inschrijvingen kan men terecht op het nummer  050 32 78 41 of op www.dienstencentra-brugge.be.
Meer info over de zorgvereniging Mintus is terug te vinden op
www.mintus.be.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: