“Mannenmens”: inspringtheater laat m/v publiek koers bepalen

geplaatst op donderdag 11 januari 2018

Wat als een man in een kwetsbare situatie verzeilt, door geldgebrek of werkloosheid. Hoe reageert hij en wat doet dat met zijn relaties? Hoe beleeft hij de reacties van anderen? Met deze vragen heeft een groep mannelijke acteurs bij Vormingplus het stuk Mann enmens gemaakt.

OCMW-voorzitter Dirk De fauw: “Mannenmens is inspringtheater: bij interactieve scènes mag het publiek op het podium, om nieuwe inzichten aan te reiken. Het idee is gegroeid binnen onze dienst trajectbegeleiding. De mensen van trajectbegeleiding werken permanent aan het welbevinden van hun cliënten. Voor sommige cliënten is zelfstandigheid, zelfredzaamheid of een actievere deelname aan het sociaal leven niet evident. Daarom laten we ze deelnemen aan projecten als deze, in samenwerking met Vormingplus.”

‘Empowerment’ staat centraal bij inspringtheater: het stuk wil mensen zelf aan de slag laten gaan. “Na de voorstelling begint Mannenmens terug van voor af aan”, verduidelijkt de voorzitter. “Als toeschouwer krijg je de kans om zelf mee te doen. Je mag het verhaal onderbreken en in de schoenen van één van de personages gaan staan. Spelen, nadenken en uitproberen leidt tot vernieuwende inzichten. Dat is inspirerend voor de spelers én voor het aanwezige publiek.”

Om het experiment extra verrassend te maken, wordt Mannenmens bovendien 3 keer opgevoerd: één keer voor enkel mannen, één keer voor vrouwen en één keer voor een gemengd publiek. “Het zal ongetwijfeld tot andere wendingen reacties én een ander theaterstuk leiden. Wie weet trekken we er wel lessen uit en kijken we na zo’n avond als andere “mannenmensen” tegen het leven aan”, aldus nog voorzitter De fauw.

 

Speeldata “Mannenmens” 

Exclusief voor mannen:               vrijdag 26 januari 2018 om 20 uur

Vormingplus

Sint-Pieterskerklaan 5, 8000 Brugge

 Exclusief voor vrouwen:              woensdag 31 januari 2018 om 20 uur

Vormingplus

Sint-Pieterskerklaan 5, 8000 Brugge

 

Voor mannen en vrouwen:        zondag 4 februari 2018 om 20 uur

Buurtcentrum de Dijk

Blankenbergse Steenweg 221, 8000 Brugge

Prijs

Inkom: € 7, sociale prijs: € 2

Info & inschrijvingen:

050 33 01 12

regio.brugge@vormingplusbrugge.be

www.vormingplus-brugge.be/mannenmens

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: