Nieuw van SvK: Verlaging registratierechten investeerders

geplaatst op woensdag 17 januari 2018

Vastgoedinvesteerders die verhuren via een sociaal verhuurkantoor hoeven vanaf 2018 ook maar 7 procent in plaats van 10 procent registratierechten te betalen. Niet alleen wie een gezinswoning koopt, maar ook wie in vastgoed investeert, kan profiteren van de hervorming van de aankoopbelasting.

Met de hervorming wil men zo veel mogelijk mensen de kans geven een eigen huis of appartement te kopen. Maar wat tot nu toe onder de radar bleef, is dat ook vastgoedinvesteerders er in bepaalde gevallen van kunnen profiteren. Het standaardtarief blijft 10 procent. Maar als ze verhuren aan een sociaal verhuurkantoor (SVK), hoeven ze voortaan slechts 7 procent registratierechten te betalen

Wie slechts 7 procent wil betalen, moet binnen drie jaar een huurcontract van minstens negen jaar met een SVK afsluiten. Het is nog niet beslist of de investeerder meteen bij de aankoop kan profiteren van dat lagere tarief, of dat hij eerst 10 procent moet betalen en het verschil nadien kan terugvorderen. Tot nu toe leverde verhuren via een SVK geen belastingvoordeel op bij de aankoop.

Deze investeerders krijgen wel al een belastingvermindering bij renovaties en een verlaagd btw-tarief van 12 in plaats van 21 procent voor nieuwbouw. Jaarlijks betalen ze aan het Vlaams Gewest slechts 1,6 in plaats van 2,5 procent onroerende voorheffing. Indien je meer informatie wil, kan je steeds contact opnemen met het SVK.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: