LEDS SAVE THE PLANET schenkt 1.200 lampen aan kwetsbare gezinnen

geplaatst op zondag 18 februari 2018

De actie LEDS SAVE THE PLANET, waarmee OCMW Brugge de Bruggeling eind vorig jaar stimuleerde om duurzame LED-lampen te kopen, is een succes geworden. Door de verkoop mocht OCMW voor haar vereniging De Schakelaar 1.200 ‘geschonken’ LED-lampen in ontvangst nemen.  

OCMW-voorzitter Dirk De fauw: “De boodschap die we in de feestperiode brachten, was duidelijk: via LEDS SAVE THE PLANET koop je een LED-lamp voor € 4,99 en schenk je tegelijkertijd een LED-lamp aan Vereniging De Schakelaar. De Schakelaar gaat die lampen in de loop van 2018 verdelen onder kwetsbare gezinnen, die zo kunnen besparen op hun energiefactuur.”

LEDS SAVE THE PLANET organiseerde de verkoop op 3 verdeelpunten in de stad.  “We hebben de lampen ook verkocht via ambassadeurs, het internet en via de acties van partner Transform 3”, gaat De fauw verder. “We klokken af op een eindresultaat van 1.200 verkochte lampen. Dat betekent dat we ook even veel lampen krijgen en kunnen verdelen via De Schakelaar. Die schenking is maar liefst € 4.908 waard: een indrukwekkend cijfer.”

LED-lampen verbruiken een pak minder dan gloeilampen of halogeenlampen. Kwetsbare gezinnen hebben dus baat bij die vorm van verlichting. Vereniging De Schakelaar ging de eerste ‘gratis’ LED-lamp symbolisch plaatsen bij mevrouw van den Sompele in Brugge, die aangenaam verrast was door de schenking.

 “Je huis verlichten met LED-lampen, betekent slim besparen op de energierekening. Met de groeten van OCMW Brugge, Vereniging De Schakelaar en LEDS SAVE THE PLANET gaan we de komende weken en maanden, zoveel mogelijk kwetsbare gezinnen van dat voordeel laten genieten”, aldus nog OCMW-voorzitter Dirk De fauw.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: