ESF project: “Brugge(n) voor jongeren werkt!” wordt ant-woord!

geplaatst op donderdag 15 februari 2018

In september 2017 werd het project " Brugge(n) voor jongeren werkt !" succesvol weerhouden door het Europees Sociaal Fonds. Het betreft een partnerschap tussen ons bestuur, de stad (dienst werkgelegenheid), het jongerenteam van CAW Noord West- Vlaanderen, Groep INTRO vzw en VDAB Brugge.

Met het project proberen we kwetsbare jongeren tussen 18 en 25 jaar succesvoller te begeleiden richting werk. Dit door het creëren van cohesie bij begeleiders en installeren van nazorg.

We zetten in dit project een samenwerking op tussen verschillende begeleiders van kwetsbare jongeren, met als focus 'de weg naar de arbeidsmarkt'.

Hoe gaat het in zijn werk? De jongere krijgt één coachteam doorheen het hele traject naar werk. Dit coachteam bespreekt de contactketenlijst en het dashboard van de jongere tijdens tweewekelijkse rondetafels en stuurt bij waar nodig. Verder gaat de coach individueel en outreachend aan de slag met de jongeren. In overleg wordt een traject op maat voor de jongeren uitgewerkt. Dat traject is uniek en divers, gaande van opbouw van vertrouwen tot talentontwikkeling, tot het opdoen van een eerste werkervaring, enzovoort. Via deze integrale en persoonlijke aanpak willen we voor deze jongvolwassenen een succeservaring creëren in de richting van opleiding en tewerkstelling.

Het project ging van start in oktober 2017 en tot op heden werden er al 16 jongvolwassen aangemeld, waarvan er 9 werden weerhouden. Deze 9 personen worden momenteel ondersteund in hun traject op maat door één van de coaches.

Het project kreeg ook een nieuwe naam: ant-woord! Een naam die beter aansluit bij de leefwereld van de jongeren.

We kregen reeds ook al één eerste coachingsbezoek van ESF, die bij alle teamleden als positief werd ervaren.

Houd je zeker niet in om kwetsbare jongeren aan te melden voor ant-woord!,

Jeroen Slambrouck van LoGiN (0472/90 60 31 ) of Maarten Decuypere van Groep INTRO vzw (0473/52 44 92) zullen je met raad en daad bij staan om deze aanvraag verder te verwerken.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: