FRUITAUTOMAAT DOET MEDEWERKERS GEZOND SNOEPEN

geplaatst op woensdag 28 februari 2018

Het Brugse OCMW investeert als eerste openbaar bestuur in Vlaanderen in een fruitautomaat met voorverpakt fruit. "Het concept is al bekend op scholen en in grote privébedrijven en nu openen ook wij de deuren voor deze automaat. Als bedrijf met een uitgebreid gezondheidsbeleid, waarbij we ook beweging stimuleren, willen we ook aandacht besteden aan de voeding", verduidelijkt OCMW-voorzitter Dirk De fauw.

Fruit is gezond: het bevat weinig calorieën, veel vezels, vitaminen, mineralen en gezonde suikers. Dankzij die suikers voelen we ons fitter en neemt ons concentratievermogen toe. Fruit is dan ook het ideale tussendoortje op het werk. "De cafetaria in onze hoofdzetel is al uitgerust met een automaat waar je heel wat snacks kan uithalen, zoals chocolade of snoep. Maar die producten bevatten vooral slechte suikers en vetten. De fruitautomaat is dan ook een ideaal alternatief, want je vindt er een gevarieerd aanbod verse fruitproducten, zonder toegevoegde suikers, kleur- of smaakstoffen. Van een lekkere fruitsalade, tot een verfrissend sapje of een smoothie", zegt De fauw.

Medewerkers die zin hebben in fruit, hebben niet altijd de tijd of mogelijkheid om het hapklaar te maken. De fauw: "Voor de traditionele appel is dat niet meteen nodig, maar de meer exotische granaatappel vraagt toch iets meer werk. Naast enkele klassiekers zit er in de automaat dus ook fruit dat je minder makkelijk meeneemt naar je werk. Thuis een kokosnoot openen is al een hele klus, laat staan op kantoor. Mensen die toch eens willen toegeven aan de zoete zonde, hoeven trouwens niet te panikeren: de andere automaat met de snacks blijft gewoon staan. Ze kunnen dus zelf kiezen voor welk tussendoortje ze gaan."

Dankzij de automaat kan iedereen in het hoofdgebouw nu genieten van een gezond tussendoortje. Niet alleen de 300 eigen medewerkers. In het gebouw zijn namelijk ook een aantal externen gehuisvest, zoals de MS-Liga, Vroegtijdige Opsporing van Borstklierkanker (VOB) en Lokaal Gezondheidsoverleg (Logo). Daarnaast komen er ook heel wat bezoekers over de vloer.

"Na drie maanden gaan we dit project evalueren. Als blijkt dat de fruitautomaat populair is, dan mag die uiteraard in onze cafetaria blijven staan en willen we zelfs kijken hoe we dit kunnen uitbreiden naar andere locaties binnen onze organisatie", besluit voorzitter De fauw.plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: