Site Ter Potterie zet deuren open op Dag van de Zorg

geplaatst op woensdag 07 maart 2018

Op 18 maart zet de site van Ter Potterie in hartje Brugge de deuren open, naar aanleiding van Dag de Zorg. De site van Mintus biedt zorg en ondersteuning aan senioren en volwassenen met een beperking.

Mintus-voorzitter Dirk De fauw: “Het unieke is dat Ter Potterie drie zorg- en huisvestingsprojecten bundelt. Woonzorgcentrum Ter Potterie is een thuis voor 121 senioren, De Nieuwe Notelaar richt zich tot mensen met een niet-aangeboren hersenletsel die er wonen en op bezoek komen. In De Zeven Gaven wonen dan weer senioren met een beperking. Alle bewoners en bezoekers kunnen vrij op de campus bewegen.”

Tijdens de Dag van de Zorg kunnen bezoekers een kijkje voor en achter de schermen van Ter Potterie nemen. “We hebben een programma uitgewerkt onder het motto ‘voor elk wat wils’, gaat De fauw verder. “Zo zijn er rondleidingen op de site, infosessies over ‘De ontschotting van de zorg’ en over het zorgaanbod van Mintus, live muziek en ‘Het Speciaal Salon’. In dat salon zullen bewoners van De Nieuwe Notelaar en De Zeven Gaven verwenkoffie serveren aan de bezoekers.”

Ook de kunstwerken op de site Ter Potterie staan op 18 maart in de kijker. Maarten Schaubroeck ontwierp “De Zusters Augustinessen” en een zitbank uit hout en staal: bezoekers kunnen er even verpozen. In de binnentuin staat ‘Noli mi tangere II’ van Luc Van Soon, dat de breekbaarheid van mensen en het belang van de zorg onderstreept.

“Wie op de Dag van de Zorg langskomt, kan de kunstwerken en “het interieur’ van Ter Potterie naar hartenlust ontdekken. Bezoekers zien ook de medewerkers aan de slag en zijn getuige van hoe we met Mintus dagelijks kwalitatieve zorg op maat bieden aan Brugse senioren. Onze slogan luidt niet voor niets ‘zorg met een plus’. Op de Dag van de Zorg zetten we die plus extra in de verf”, aldus nog voorzitter Dirk De fauw.

Dag van de Zorg

18 maart 2018 – 10:00 u tot 17:00

Site Ter Potterie

Peterseliestraat 21

8000 Brugge

Opgelet: Het Speciaal Salon kost € 7 en is een activiteit waarvoor u moet reserveren. Dat kan via info@onshuisbrugge.be of op 050 32 71 90

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: