‘Langer thuis in huis’ biedt senioren extra ‘thuiscomfort’

geplaatst op zaterdag 24 maart 2018

Zo lang mogelijk zelfredzaam blijven, in je vertrouwde omgeving kunnen wonen en maximale ondersteuning thuis krijgen. Het zijn de drie speerpunten van de dienst “Langer thuis in eigen huis” van zorgvereniging Mintus. Het pakket werd gisteren aan de pers voorgesteld.

“Met ‘Langer thuis in huis’ willen we de opname van senioren in een WZC zo lang mogelijk uitstellen”, verduidelijkt Mintus-voorzitter Dirk De fauw. “Een ergotherapeut komt bij de senior langs om te bekijken welke ingrepen of kleine aanpassingen er nodig zijn om comfortabel thuis te blijven wonen. Het kan gaan om een extra trapleuning, een handgreep in de douche of een hellend vlak om opstapjes in het huis te overbruggen.”

Het bezoek van een ergotherapeut is vrijblijvend en gebeurt altijd op verzoek van de senior. Voorzitter De fauw: “Vorig jaar legde de dienst zo’n 228 huisbezoeken af bij 87 verschillende cliënten. Naast zeer praktische ingrepen, geven we ook advies over ergonomie, een rugsparende houding of valpreventie. Wanneer er aanpassingen in de woning nodig zijn, helpen we bij de premie-aanvragen en de administratie.”

Nieuw is dat ‘Langer thuis in eigen huis’ nu ook een demokoffer ter beschikking heeft. “Bij een eerste huisbezoek van onze dienst is het voor senioren niet altijd duidelijk hoe een aanpassing of hulpmiddel er precies uitziet of gebruikt moet worden. De koffer laat toe om enkele elementaire hulpmiddelen te zien, te betasten en uit te testen: dat is een goeie zaak. Wie meer info wenst over dit aanbod of nood heeft aan een bezoek van onze ergotherapeut, neemt best contact op met de Lokale Dienstencentra van Mintus”, aldus nog voorzitter De fauw.

Langer thuis in eigen huis

T 050 32 68 88

dienstencentra-brugge@mintus.be

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: