Ruddersstove behaalt vierde smiley op rij

geplaatst op zondag 22 april 2018

Een positief eindresultaat en een nieuwe Smiley voor vereniging Ruddersstove: dat is de balans na een recente audit van het FAVV bij de centrale keuken van het OCMW. Voorzitter Dirk De fauw is opgetogen over het resultaat: “Het federaal agentschap voor de voedselveiligheid bevestigt voor de vierde keer op rij dat vereniging Ruddersstove professioneel werkt, zelfcontrolerend is en de wetten inzake voedselveiligheid respecteert. De bekroning met een ‘smiley’ is de spreekwoordelijke kers op de taart.”

Vereniging Ruddersstove van het OCMW levert dagelijks zowat 2.000 maaltijden bij klanten thuis. Dat is een immense klus, bevestigt De fauw. “In elke stap van die werking moeten we ons houden aan de strenge HACCP-normen. Die bepalen de werking van onze keuken, de selectie van leveranciers, de opslag van goederen en de distributie van de maaltijden. Tijdens het proces is er ook bewaking op kritische controlepunten. Die aanpak loont: we hebben onze vierde smiley op zak.”

Als maaltijdzorgorganisatie staat Ruddersstove anno 2018 voor grote uitdagingen. Er is een aangepaste wetgeving over informatieplicht aan cliënten en elke stap in de bereiding en levering van maaltijden moet traceerbaar zijn. Dat kan alleen dankzij een geavanceerd computersysteem en nauwgezette aanpak, onderstreept de voorzitter.

 

“Tijdens een aantal audits is gebleken dat ook deze elementen in de werking van Ruddersstove, goed zitten. We bewaken de voedselveiligheid en voedselkwaliteit permanent. We hebben bovendien oog voor veranderende zorgnoden bij klanten en we passen onze dienstverlening aan als de klant dat vereist. We willen maaltijdzorg in de toekomst verder vorm geven op deze manier, samen met organisaties die actief zijn in de voeding en de zorg”, aldus nog Dirk De fauw.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: