Minder Mobielen Centrale: meer dan 3.800 ritten per jaar

geplaatst op dinsdag 24 april 2018

De Minder Mobielen Centrale van Mintus is de voorbije jaren uitgegroeid tot een vaste waarde binnen het OCMW en haar verenigingen. De centrale zorgt ervoor dat mensen zich vlot kunnen verplaatsen in de stad, met hulp van vrijwilligers.

Voorzitter Dirk De fauw: “De formule werkt, als we de cijfers van 2017 bekijken. In totaal verzorgde onze centrale 3.817 ritten  voor een totaal van 88.919 kilometer. Dat is een indrukwekkend cijfer, net omdat chauffeurs voor de Minder Mobielen Centrale altijd vrijwillig onderweg zijn. De dienstverlening is bedoeld voor mensen met een beperkt inkomen die niet over een eigen wagen beschikken en geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer.”

Wie aan de voorwaarden voldoet, neemt contact op met de Minder Mobielen Centrale om een rit aan te vragen. “Je betaalt een vast lidgeld van € 10 per jaar,” gaat voorzitter De fauw verder. “Per gemaakte rit is er een vaste kost van 50 eurocent en nog eens 0,33 cent per gereden kilometer. Dankzij de Minder Mobielen Centrale kunnen mensen aan een democratisch tarief een bezoek brengen aan familie of vrienden, een hobbyclub, de kapper of de dokter.”

De Minder Mobielen Centrale van Mintus is het hele jaar door op zoek naar nieuwe chauffeurs. “Geïnteresseerden kunnen het team contacteren op 050/32 68 90 of op werkdagen langskomen op werkdagen in de voormiddag, in de Barrièrestraat 13 te St-Michiels”, aldus nog Dirk De fauw.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: