TEAM MACHINE voorgesteld op (zomers) warme Buitenspeeldag

geplaatst op donderdag 19 april 2018

Gisteren was het in heel Vlaanderen buitenspeeldag. Bij TEAM MACHINE, de voormalige kinderwerking Sint-Jozef van OCMW-vereniging De Blauwe Lelie, verzamelden honderden kinderen onder een staalblauwe hemel voor vertier en speelplezier.

OCMW-voorzitter Dirk De fauw: “Voor het OCMW en vereniging De Blauwe Lelie is de Buitenspeeldag geen loos begrip. Op deze dag krijgen kinderen de ruimte om volop te ravotten en hun energie te ventileren. Dit kan op een fantastische locatie, met een gloednieuwe naam: TEAM MACHINE. De werking startte in 2003 op het Gandhiplein en was bedoeld voor jongeren van 10 tot 13 jaar. Toen heette het initiatief nog Teen Machine.”

In 2009 werd Teen Machine uitgebreid en konden kinderen er terecht voor buitenschoolse kinderopvang vanaf 5 jaar. “De capaciteit van Teen Machine bedroeg toen 16 kinderen en in de vakantieperiodes werd dat al snel 26 kinderen”, gaat De fauw verder. “De opvang kreeg de naam Kinderwerking Sint-Jozef, maar in de harten van de mensen bleef het Teen Machine. Sinds vorig jaar vangen we hier ook kleuters vanaf 2,5 jaar op. De hele ploeg vond dat de naam van het initiatief nog eens aan vernieuwing toe was.”

Na een uitgebreide brainstorm met kinderen, ouders en de hele buurt kwam TEAM MACHINE uit de bus. Onder die noemer vangt vereniging De Blauwe Lelie voortaan kinderen van Sint-Jozef op. “We werken hier met een goed draaiende ploeg, een goed geoliede machine. Zij zorgen ervoor dat de jeugd van Sint-Jozef haar hartje kan ophalen en met de glimlach naar huis gaat, na een paar uur zorgeloos spelen, rondrennen, lachen, stoeien en openbloeien. Op een zonnige Buitenspeeldag is deze missie dubbel en dik geslaagd”, aldus nog voorzitter De fauw.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: