FAIR TRADE SJOKLA TE KOOP

geplaatst op dinsdag 22 mei 2018

Brugge en chocolade horen onlosmakelijk samen.

Brugge is naast chocoladehoofdstad van Europa ook Fair Trade Stad. Het beste van twee werelden wordt gecombineerd in deze gloednieuwe chocoladereep. Sjokla, Brugs voor chocolade, is een op-en-top Brugse stadschocolade, gemaakt van fairtradecacao.

 ‘Sjokla laat zien dat culinair genieten, lokale ambacht en mondiale solidariteit een perfecte match zijn.’

Deze artisanale fondant- en melkchocoladetablet werd samen met de Gilde van Brugse chocolatiers ontwikkeld. Met deze primeur toont Stad Brugge haar respect voor het ambacht van de cacaoboer in het Zuiden en voor de lokale chocoladeambacht in Brugge. Als Bruggeling of bezoeker van de stad is Sjokla een absolute must have.

Sjokla is vanaf 8 mei te koop in Mijn Brugge, de Brugse museumshop, Oxfam Wereldwinkel Brugge en de Brugse chocolatiers.

Fair Trade

Waarom kiezen voor fair trade?

  • Fair trade is een van de pijlers van de Brugse duurzame voedselstrategie: https://foodlab.brugge.be

  • Fair trade biedt garanties:

Hoe het nu is

Momenteel hebben de cacaoboeren in het zuiden het niet makkelijk. Klimaatverandering, slechte werkomstandigheden en onvoldoende loon zorgen ervoor dat de cacaoboer in de armoede belandt. Bovendien wordt de vraag naar chocolade groter dan het aanbod. Chocolade wordt dus een schaars product. Om die onzekere positie van de cacaoboer te verstevigen, kan fair trade e

Hoe het kan zijn

Fair trade zorgt voor een eerlijk loon voor de cacaoboer en geeft hem een premie die gebruikt wordt voor duurzame landbouw, onderwijs en gezondheidszorg.

Door te kiezen voor fairtradecacao en – chocolade laten stad Brugge en de Gilde van de Brugse Chocolatiers zien dat mondiale solidariteit, lokale ambacht en culinair genieten een perfecte match zijn.

en antwoord bieden.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: