Enquête maaltijdzorg peilt naar eetbeleving & kwaliteit

geplaatst op donderdag 17 mei 2018

Het belang van aangenaam tafelen, bij een bord lekker en gezond eten: het zijn twee thema’s die Mintus en Ruddersstove (OCMW Brugge) met een enquête gaan bevragen. De enquête werd vrijdag voorgesteld in Dienstencentrum De Balsemboom.

Voorzitter Dirk De fauw: “Als zorgvereniging hechten we belang aan kwalitatieve maaltijden voor senioren en aan het sociale aspect van een maaltijd. Daarom kunnen 65-plussers die nog goed te been zijn, tijdens weekdagen samen met anderen in de dienstencentra eten. In 2017 werden er 40.091 maaltijden geserveerd. Toch stellen we vast dat senioren steeds vaker voor een maaltijd thuis kiezen, in plaats van voor een eetmoment in de dienstencentra.”

Over die terugval wordt nu een enquête gehouden. Tegelijkertijd peilt OCMW-vereniging Ruddersstove bij haar klanten naar de tevredenheid over aan huis geleverde maaltijden. “Ruddersstove bedient zo’n 1.000 klanten per maand”, gaat De fauw verder. “Ook van die senioren willen we weten of het eten aan hun wensen voldoet, en waar het eventueel beter kan.”

Voor die enquêtes gaan Mintus en Ruddersstove in zee met hogeschool Howest Kortrijk. De maaltijdzorg wordt onder de loep genomen met specifieke vragen. De fauw: “De infrastructuur van het dienstencentrum, de sfeer aan tafel, de maaltijd zelf, de bestelprocedure, de kwaliteit van het vervoer voor aan huis geleverde maaltijden: alles komt aan bod. Met de resultaten van de enquête stellen we een adviesrapport op, met tips en richtlijnen voor de toekomst.”

Die toekomst heeft intussen al een culinaire nieuwkomer opgeleverd: het ‘Contentje’. “Het verwenbord vanaf nu verkrijgbaar in de dienstencentra. We bieden koffie, een ijspraline, een glaasje advocaat met topping en een merenguekoekje aan voor € 2,10. De naam ‘Contentje’ verwijst naar ‘Content’, de nieuwe naam van het tweemaandelijkse én succesvolle magazine van de dienstencentra. Ik ben ervan overtuigd dat dit verwenbord het minstens even goed zal doen als zijn naamgenoot”, aldus nog voorzitter De fauw.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 

andre hurez

het eten is niet slecht maar de madera moet in het eten maar niet zelf uitgedronken worden .
spagettisaus mag wat meer zijn een klein pollepeltje is niet veel.

geplaatst op donderdag 24 mei 2018 om 20:32

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: