OCMW Brugge schenkt PC’s & laptops aan Ûze Plekke

geplaatst op maandag 14 mei 2018

5 laptops, een desktop en een computerscherm: die heeft OCMW Brugge gisteren geschonken aan Ûze Plekke. De organisatie is in Brugge actief rond (financiële) armoede.

OCMW-voorzitter Dirk De fauw: “Als openbare instelling wil het OCMW haar steentje bijdragen om digitale geletterdheid te verspreiden en voor iedereen ‘bereikbaar’ te maken. PC’s, beeldschermen en laptops die afgeschreven zijn, geven we graag een tweede leven. Het materiaal is nog 100% bruikbaar. Met de steun van ‘Brugge dialoogstad’, dat linken legt tussen lokale verenigingen en organisaties uit  de armoedesector, komt het afgeschreven materiaal nu terecht bij Ûze Plekke.”

Ûze Plekke houdt twee keer per maand een ontmoetingsavond in de Legeweg, op maandag. De fauw: “De medewerkers en betrokkenen praten hier over thema’s die met armoede te maken hebben. Daarnaast kan je ook verhalen, zorgen en bedenkingen delen. Ûze Plekke opent de deuren  om 16:00 u. Wie dat wenst, kan gebruik maken van de computers in het lokaal.”

De ICT-voorzieningen worden dankzij het OCMW uitgebreid met 5 laptops, een desktop en een computerscherm. Ûze Plekke zal het materiaal gebruiken voor educatieve doeleinden. “Ik hoop dat alle bezoekers en aanwezigen van de toekomstige infoavonden, zo nog vlotter informatie kunnen verzamelen, seinen en doorgeven. Namens het OCMW zijn we trots dat we Ûze Plekke zo een ‘digitaal duwtje’ in de rug kunnen geven”, aldus nog de OCMW-voorzitter.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: