ABDEL YAZIDI OP DE LIJST CD&V

geplaatst op donderdag 24 mei 2018

Geboren in Marrakech. Sinds 2005 woont hij samen met zijn partner in België. In 2010 kwam het koppel in Sint-Andries, Brugge wonen.  Zijn roots liggen in het prachtige Marrakech, de stad van duizend en één nacht. Hij werd als kind ingewijd in de wereld van de politiek. Zijn favoriete opa was minister van Jeugd en Sport. Hij bracht uren met zijn eerste kleinzoon door om hem een ruime blik op de wereld mee te geven.

Tijdens zijn studies rechten leerde Abdel zijn partner kennen, een geboren Brugse. Na vier jaar zette hij de stap om naar België te verhuizen en werd op slag verliefd op Brugge. Met zijn talenknobbel leerde hij op geen tijd Nederlands (West-Vlaams zelfs) en ging grafische vormgeving en nadien fotografie studeren in Syntra West. Sindsdien is hij als freelance grafisch vormgever en fotograaf aan de slag en nu ook volop bezig met de opstart van een nieuwe conceptstore met handgemaakte, unieke designstukken.

Abdel bruist van de energie en heeft tal van interesses. Hij gaat naar de moskee, is creatief, sport ontzettend graag (fitness, tennis, basket) en heeft ook een neus voor zaken. Hij is lid van de VVV, waar hij heel wat kennis opdoet over het Brugse zakenleven maar ook kennis deelt over zijn roots en de bagage die hij mee kreeg van thuis. En dat typeert nu net Abdel: het samenbrengen van twee werelden, zijn open houding, en het verder groeien door het beste van beiden te combineren.

 Abdel Yazidi: “Ik ben opgegroeid in een multiculturele stad, ging als moslim naar een katholieke school en heb altijd een diverse vriendenkring gehad. Ook mijn gemengde relatie geeft mij het beste van twee werelden. Ik geloof sterk in de kracht van diversiteit! Ook Brugge, mijn geliefde stad, wordt steeds diverser. Indien ik voldoende voorkeurstemmen haal, zou ik erg graag focussen op het verbinden van mensen en het wegnemen van angst voor het onbekende, vanuit de twee richtingen. Met een open houding kan je zoveel van elkaar leren. Een ideale basis hiervoor is het onderwijs: leerkrachten ondersteunen in het positief inzetten van diversiteit, aanwerven van brugfiguren (Brugge is de enige centrumstad die dit nog niet heeft), het stimuleren van ouderparticipatie en meer kleur onder de studenten aan de hogeschool. Een positieve aanpak hierin: daar snakken zowel ouders als leerkrachten naar.”

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: