Nieuwe fietsberging voor buurtbewoners Peterseliestraat

geplaatst op zaterdag 23 juni 2018

Uit tellingen en metingen blijkt dat op weekdagen een kleine 1.300 fietsen tegen woninggevels in de Brugse binnenstad worden gestald. Dat aantal stijgt in het weekend tot ruim 2.000 fietsen. Met een gloednieuwe fietsenberging op de campus van het woonzorgcentrum Ter Potterie in de Peterseliestraat willen het OCMW en de Stad Brugge daar verandering in brengen.

OCMW-voorzitter Dirk De fauw: “10 jaar geleden werd er in opdracht van de stad een onderzoek uitgevoerd naar beschikbare parkeerruimte voor fietsen, specifiek voor buurtbewoners van de Peterseliestraat. Op basis van de onderzoeksresultaten heeft het OCMW beslist om een fietsenberging voor de buurtbewoners te voorzien in de tuin van haar woonzorgcentrum Ter Potterie. De structuur van de nieuwe berging werd gebouwd door de technische dienst van Mintus met hout uit onze duurzaam beheerde bossen in de provincie Luxemburg.”

De fietsenberging omvat 34 fietsparkeerplaatsen voor het personeel van het WZC, 34 fietsparkeerplaatsen voor bezoekers en 15 aparte fietskluizen voor de bewoners uit de omgeving van het woonzorgcentrum. Buurtbewoners die dat wensen, kunnen zo’n fietskluis huren via de dienst Eigendommen van de stad, die de vragen in chronologische volgorde behandelt. Een plek huren kost € 61,53 per jaar, inclusief BTW.

“Voor de buurtbewoners die niet over een garage of voldoende brede inkomhal beschikken, is dit een ideale oplossing. Ik ben ervan overtuigd dat deze berging 100% zal renderen en dat het verhuur ‘op wieltjes zal lopen’. De fietsberging is bovendien een uithangbord voor Brugge als duurzame, fietsvriendelijke stad: we bieden fietsers het comfort dat ze verdienen.” aldus nog voorzitter De fauw.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: