OCMW stelt jaarverslag 2017 voor

geplaatst op vrijdag 08 juni 2018

Gisteren is op Ruddershove, de huidige hoofdzetel van zorgvereniging Mintus, het OCMW-jaarverslag van 2017 voorgesteld. Het is de laatste keer dat OCMW Brugge een “eigen” jaarverslag aflevert.

Voorzitter Dirk De fauw: “Een jaar is zo voorbij: het is een cliché. Maar de meeste clichés bevatten een grond van waarheid. We zijn al halfweg 2018 en kunnen met dit verslag terugblikken op wat 2017 heeft betekend voor het OCMW en haar verenigingen. Het was een jaar vol uitdagingen, boeiende ontmoetingen en geslaagde projecten. Ze waren niet mogelijk geweest zonder alle personeelsleden die zich dag na dag inzetten om onze dienstverlening in de praktijk te brengen.”

Het jaarverslag belicht de belangrijkste realisaties, van A tot Z. “Ze allemaal opsommen, zou ons te ver leiden”, geeft De fauw toe. “Maar er waren heel wat momenten die in 2017 opvielen en dus ook bijblijven. Zo kreeg sociale kruidenier de KABA € 13.000 via de Solidariteitsklik van Carrefour. Het fietslabyrint liet de senioren in onze WZC’s op een interactieve manier de wereld ontdekken. De dienst budget- en schuldhulpverlening gaf een geslaagde workshopreeks ‘budgetbeheer’ bij 276 laatstejaarsstudenten. De eerste steen voor het nieuwe kinderdagverblijf Knuffel werd gelegd op deze site én we openden het vernieuwde WZC en bijhorend dienstencentrum Ten Boomgaarde.”

 

Laagdrempelige en professionele dienstverlening aan op maat aanbieden, met respect voor ieders overtuiging. Dat is de kerntaak van OCMW Brugge. “Het gloednieuwe jaarverslag bevestigt dat ons OCMW die opdracht dag na dag waarmaakt. De inwoners van Brugge vinden de weg naar die dienstverlening, hier op Ruddershove, in de Hoogstraat én in het Huis van de Bruggeling. Als dat om praktische redenen niet lukt, gaan wij naar hen toe of wijzen we hen de weg in hulpverlening.”

Sinds 1 jaar van dit jaar maakt OCMW Brugge samen met de Stad Brugge deel uit van zorgvereniging Mintus. De zorgvereniging bundelt het leeuwendeel van de zorg van senioren, ondersteunende diensten en de dienst huishoudhulp. De volgende jaarverslagen zullen dus letterlijk en figuurlijk in een ander jasje steken.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: