Onderwijscheques maken schoolfactuur betaalbaar

geplaatst op dinsdag 26 juni 2018

Vlak voor de zomervakantie maakt OCMW Brugge ouders van schoolgaande kinderen alvast warm voor de nieuwe onderwijscheques. De onderwijscheques zijn geldig gedurende het hele schooljaar 2018-2019.

OCMW-voorzitter Dirk De fauw: “De onderwijscheques zijn bedoeld voor schoolgaande kinderen, gedomicilieerd in Brugge. Ze kunnen de cheques  krijgen als een van de inwonende leden van het gezin recht heeft op een verhoogde tegemoetkoming, of als het gezin in collectieve schuldenregeling is. Wie wil weten of hij er recht op heeft, maakt een afspraak in het Huis van de Bruggeling. Op vertoon van het inschrijvingsbewijs van je kind of het bewijs van verhoogde tegemoetkoming, kun je onderwijscheques aankopen aan 2 euro per stuk.” De waarde van elke cheque bedraagt 10 euro: gebruikers betalen dus maar 20 procent van dat bedrag. “Kleuters hebben recht op 60 euro aan cheques per schooljaar”, gaat De fauw verder. “Voor lagereschoolkinderen is dat 90 euro en voor middelbare scholieren 120 euro. We merken elk schooljaar trouwens een stijging van het aantal verkochte cheques. Het grote succes bewijst dat kansarmoede bij gezinnen een probleem is in Brugge en dat we er met het OCMW en de verenigingen alles aan doen, om die kansarmoede bestrijden. “

In 2018-2019 zijn er ook enkele nieuwigheden verbonden aan de onderwijscheque. Een dertigtal basisscholen gaat voor de verdeling rechtstreeks samenwerken met het OCMW. “Kinderen die recht hebben op onderwijscheques, zullen automatisch korting krijgen op de schoolfactuur. Het bespaart de ouders en het gezin alvast een stuk administratie. De onderwijscheques kunnen nu al aangekocht worden in het Huis van de Bruggeling, of op verkoopmomenten in de scholen zelf. Ouders kunnen op die momenten ook AXI-bonnen aanschaffen, hulp krijgen bij de aanvraag van een studietoelage of bij vragen over kinderopvang”, aldus nog voorzitter De fauw.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: