Dienstencentra vieren jubileum met nieuwe fietsroute ‘Minvelo’

geplaatst op maandag 13 augustus 2018

De dienstencentra van Mintus bestaan 45 jaar. Het jubileumjaar wordt op sportieve manier gevierd met de lancering van een fietsroute die de verschillende centra met elkaar verbindt. De route werd ‘Minvelo’ gedoopt en bestaat uit 2 trajecten van 35 en 65 km. 


Mintus-voorzitter Dirk De fauw: “Één van de doelstellingen van onze dienstencentra is altijd geweest om senioren gezond te houden. De groepsfietstochten die op regelmatige basis worden georganiseerd zijn daar een goed voorbeeld van. Fietsen is een laagdrempelige manier om te bewegen. Het kost je relatief weinig inspanning waardoor je het langer kunt volhouden. Daarnaast is de kans op blessures gering omdat het weinig belastend is voor gewrichten. Kortom, een prima cardio workout die bijdraagt tot een goede gezondheid. Fietsen levert trouwens niet alleen ‘fysieke’ winst op, het leidt ook tot ‘sociale’ winst want het is een geschikte manier om onderweg een praatje te maken en te genieten van het gezelschap van anderen.”

 

De 35 kilometer lange fietsroute van ‘Minvelo’ leidt doorheen Brugge-centrum en de randgemeenten. De tweede route van 65 km brengt de fietsers langs de dienstencentra van Lissewege en Zeebrugge. Beide trajecten bieden de mogelijkheid om op een sportieve manier kennis maken met de 10 dienstencentra, 2 ontmoetingscentra en 1 buurtpaviljoen die verspreid liggen over het Brugse grondgebied. “De fietsroute zal niet zo heel lang up-to-date blijven want er zijn reeds nieuwe centra in het voorzicht. Een buurtpaviljoen dat letterlijk in de steigers staat is ‘Den Breydel’ te Sint-Andries dat in oktober de deuren opent. In 2019 wordt dienstencentrum ‘Den Heerd’ te Sint-Pieters geopend. Dit centrum zal een speciale focus leggen op preventieve gezondheidszorg. Ook een nieuw dienstencentrum in de Barrièrestraat te Sint-Michiels staat op de planning. Deze locatie vervangt op termijn het verouderde dienstencentrum ‘Van Volden’ in de Boeveriestraat. Momenteel is reeds de administratieve hoofdzetel van de dienstencentra ondergebracht in de Boeveriestraat.” aldus nog voorzitter De fauw.

De fietsroutes van ‘Minvelo’ werden gebundeld in een handige fietskaart die gratis verkrijgbaar is in elk dienstencentrum van Mintus of kan gedownload worden op de website www.dienstencentra-brugge.be.


plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: