Dienstencentra Mintus lanceren cursus “Met pensioen”

geplaatst op vrijdag 14 september 2018

Met pensioen’: dat is de naam van een nieuwe cursus van de lokale dienstencentra van Mintus. In zes lessen worden cursisten op een aangename en inspirerende manier voorbereid op hun pensioen.

 

Mintus-voorzitter Dirk De fauw: “Tijdens een loopbaan hoor je geregeld dat er iemand met pensioen gaat. Meestal hoort daar een afscheidsspeech, een boeket bloemen of een feestje bij. In het begin wordt een collega gemist, maar het leven van elke dag gaat verder. Als je eigen pensioen nadert, liggen de kaarten anders. De vraag “Hoe lang moet je nog?” klinkt een beetje alsof je een gevangenisstraf uitzit. Daarna moet je de dagen zelf invullen en zinvol maken. Da’s een hele klus, en met deze nieuwe cursus willen wij het verschil maken.”

 

‘Met pensioen’ is een reeks van zes lessen, die plaatsvinden op donderdagavond. “We geven het startschot op 8 november”, verduidelijkt Bart Lambrecht, coördinator van de Mintus-dienstencentra.

“Zelfreflectie, zelfevaluatie en toekomstplanning staan centraal. We bespreken de sociale en financiële veranderingen voor wie met pensioen gaat. We belichten de uitdagingen en valkuilen en hoe je de vrije tijd die voor je ligt, zinvol en op maat kunt invullen. Daarbij hebben we onder andere aandacht voor vrijwilligerswerk, sportactiviteiten, gezond koken en gezonde voeding. Het is vooral de bedoeling dat een pensioen cursisten inspireert en zin geeft om van nieuwe dingen te genieten.”

 

Om de cursus ‘Met pensioen’ vorm te geven en te stofferen, doen de dienstencentra onder andere een beroep op Nin Raeymaekers (ex-diensthoofd dienstencentra), Bart Van Troye (budgetcoach OCMW Brugge) en psychologe Astrid De Meester.

 

“Deze cursus ligt helemaal in het verlengde van de opdracht van de lokale dienstencentra. We zoeken voortdurend naar nieuwe, gevarieerde activiteiten die Bruggelingen en senioren ontspanning en energie bieden. Wie in spanning aftelt naar het pensioen, heeft nu iets extra’s om naar uit te kijken. Wie een beetje tegen dat pensioen opziet, krijgt de kans om nieuwe uitdagingen aan te gaan. We hopen dat we zo een breed publiek in de regio bereiken”, aldus nog Mintus-voorzitter Dirk De fauw.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: