Rond den Heerd versterkt de sociale cohesie in Sint-Pieters

geplaatst op dinsdag 25 september 2018

In het complex ‘Rond den Heerd’ in Sint-Pieters zijn de plannen voor de toekomst voorgesteld. In de zomer van 2019 opent er onder andere een buurtcentrum met restauratie en een wijkgezondheidscentrum. Het is een project waarvoor tal van partners de handen in elkaar slaan.

Mintus-voorzitter Dirk De fauw: “Sint-Pieters is een bruisende wijk waar heel wat buurtbewoners zich inzetten voor een gezellige en ‘warme’ buurt. Wijkwerkers van het OCMW en zorgvereniging Mintus staan ook ten dienste van de inwoners, maar we merken dat de infrastructuur van het buurtcentrum De Dijk stilaan te klein wordt voor alle initiatieven van de buurt, verenigingen, de Stad en het OCMW. We gaan die op de site van Rond den Heerd een nieuwe invulling geven.”

Zorgvereniging Mintus kan voor het project rekenen op de medewerking van heel wat partners. “             De Brugse maatschappij voor Huisvesting, OCMW,         wijkgezondheidscentrum De Bruggen, verschillende stadsdiensten, SEL,  LOGO én vzw Wieder zijn betrokken bij het verhaal”, gaat De fauw verder. “Vanuit de nieuwe locatie “Rond den Heerd” willen we samen anticiperen op evoluties in Sint-Pieters. Het is vandaag het grootste woonuitbreidingsgebied van Brugge. De Sint-Pietersmolenwijk en de wijk Duivenkeet krijgen er samen nog minstens 400 woningen bij, waarvan het gros sociale huisvesting is. De nieuwe bestemming van de ruimtes in Rond den Heerd moet van Sint-Pieters een warme woonwijk in een warme stad maken.”

Om alles te realiseren, kiezen de stad en het OCMW voor een buurtgerichte aanpak. Ze investeren in goeie sociale contacten, een aangename leefomgeving en een gezonde sociale cohesie. De fauw: “Rond den Heerd wordt de plek waar we inzetten op gezondheidsbevordering en ziektepreventie en waar we mensen met een zorgnood ondersteunen. Het nieuwe wijkgezondheidscentrum zal daarbij helpen, maar we willen ook samenwerken met thuisverplegers, gezinszorg, en andere artsen uit Sint-Pieters.”

Het nieuwe buurtcentrum in Rond den Heerd wordt dan weer de opvolger van het huidige lokaal in De Dijk. “Bezoekers kunnen hier op termijn recht voor informatie, recreatie en dagverse maaltijden. We voorzien een onthaalbalie, een buurtrestaurant en een aangename ontmoetingsruimte. De centrumverantwoordelijke is momenteel bezig met een kennismakingsronde in Sint-Pieters en op 1 oktober plannen we ook een infoavond in de Toren, aan de Blankenbergsesteenweg”, aldus nog Mintus-voorzitter De fauw.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: