Paviljoen Den Breydel verbindt inwoners van Sint-Andries

geplaatst op donderdag 04 oktober 2018

In het Kennedypark is woensdag een ‘preview’ gehouden in het nieuwe paviljoen Den Breydel. Het paviljoen is een realisatie van zorgvereniging Mintus en zal op termijn als buurtcentrum fungeren voor de wijk Sint-Andries.

Mintus-voorzitter Dirk De fauw: “De eerste steen voor dit paviljoen werd in het voorjaar van 2018 gelegd. Het buurtcentrum wordt de opvolger van het oude kaarterspaviljoen uit 1963. Met Den Breydel willen we op termijn brede buurthulp bieden, activiteiten voor buurtbewoners organiseren en het sociaal netwerk in de buurt versterken. Op die manier dragen we ook ons steentje bij aan de strijd tegen de vereenzaming.”

In deelgemeente Sint-Andries wonen er zo’n 20.000 mensen. “In een straal van één kilometer rond Den Breydel zijn er ruim 600 65-plussers én meer dan 200 jonge gezinnen”, gaat De fauw verder. “Om deze Bruggelingen een professionele dienstverlening te kunnen bieden, is er nood aan een degelijke infrastructuur. Die infrastructuur krijgen ze binnenkort, op een oppervlakte van bijna 40 vierkante meter. In het nieuwe paviljoen Den Breydel installeren we een ontmoetingsruimte met 24 zitplaatsen, een kleine bar en een publiek rolstoeltoegankelijk toilet. Aan de kant van de speeltuin komt een terras met schuiframen, die licht en lucht in de ruimte binnenlaten. Den Breydel is een eigentijdse en energiezuinige realisatie, op maat van de buurtbewoners van Sint-Andries.”

Voor de werking en activiteiten kan Mintus rekenen op het team van dienstencentrum Meulewech. “Zij zorgen ervoor dat hier met de regelmaat van de klok activiteiten plaatsvinden voor senioren en voor het jonge publiek. Op de agenda van dit najaar staan onder andere taalcursussen, gitaarlessen, een repair café en de zesdelige cursus “Met pensioen”. Zo stimuleren we jong en oud om anderen te ontmoeten, in gesprek te gaan en actief bezig te blijven. Dat kan binnenkort in nieuw, kleurrijk en dynamisch kader, dankzij Den Breydel”, aldus nog voorzitter Dirk De fauw.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: