20 studenten in actie bij OCMW Brugge voor YOUCA

geplaatst op donderdag 18 oktober 2018

Donderdag 18 oktober is YOUCA Day. YOUCA staat voor Youth for Change and Action. OCMW Brugge werkt mee aan het initiatief: 20 studenten uit de middelbare school gaan aan de slag op verschillende locaties, en staan hun loon af aan projecten in het Zuiden.

OCMW-voorzitter Dirk De fauw. “OCMW Brugge en YOUCA is al een paar jaar een geslaagd huwelijk. Jongeren komen een dag vrijwillig meedraaien in onze werking. Zo mogen we onder andere studenten verwelkomen in Hoogstraat 9, bij onze personeelsdienst, bij het LOI en in onze WZC’s. Ze helpen bij de logistieke ondersteuning, de administratie of het onderhoud.”

In woonzorgcentrum Van Zuylen, waar de voorzitter langs ging, zijn er vandaag drie studenten aan de slag. “Het personeel krijgt er een keukenhulp en een logistiek medewerker voor één dag bij”, gaat De fauw verder. “In het aanpalende dagverzorgingscentrum Den Erker zetten twee studenten hun beste beentje voor bij de ondersteuning van onze verzorgers. Zo doen ze een eerste werkervaring op en kunnen onze medewerkers rekenen op helpende handen bij de vertrouwde dagtaken.”

De opbrengst van YOUCA gaat naar het project Nueva Prosperina in Ecuador. In de omgeving van Guayaquil leven meisjes daar in erg kwetsbare omstandigheden. Eén op de zes wordt moeder voor de leeftijd van 19. “Via YOUCA moeten ze toegang krijgen tot elementaire zorg, preventieve info over zwangerschappen en aanspreekpunten waar ze met vragen en problemen terecht kunnen. Binnen OCMW Brugge geven 20 jongeren het project een duwtje in de rug, via YOUCA. Het bewijst dat we van deze wereld, met het juiste engagement, een betere plek kunnen maken”, aldus nog voorzitter De fauw.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: