Groepsaankoop groene stroom 21.000 inschrijvingen

geplaatst op donderdag 12 januari 2012

Jan Verplancke uit Torhout is de tweede maandwinnaar van de campagne ‘Samen op weg naar goedkopere groene energie’ van de Provincie West-Vlaanderen. Hij spoorde in de maand december de meeste vrienden aan om in te schrijven voor de groepsaankoop groene stroom en gas.

Hij overtuigde 18 personen om in te schrijven en ontvangt voor zijn inspanningen een waardebon van 350 euro voor de aankoop van een fiets.

In totaal namen 595 particulieren deel aan de tell-a-friend actie en werden er zo 1.071 nieuwe inschrijvingen genoteerd voor de groepsaankoop.

Ook in januari kan er nog een waardebon voor een fiets gewonnen worden. Deelnemen aan de actie kan door de tell-a-friend mail door te sturen na inschrijving voor de groepsaankoop.

De campagne telt ruim 21.000 inschrijvingen.
Sinds 3 november kunnen particulieren en ondernemingen (met een jaarverbruik tot 25.000 kWh voor elektriciteit en 50.000 kWh voor gas) zich vrijblijvend en gratis via de website www.samengaanwegroener.be of via een papieren formulier (in een infoloket) registreren voor de groepsaankoop.

Door een groot volume gezamenlijk aan te kopen via een openbare veiling kan een gunstigere prijs worden bedongen dan bij een individuele overstap. Tegelijk wordt ook het milieu niet vergeten, want het provinciebestuur kiest voor 100 % groene stroom. De eigenlijke veiling voor particulieren is voorzien op 6 februari 2012. Kandidaat-leveranciers kunnen die dag bieden via de online-veiling. Daarna krijgt elke deelnemer een persoonlijk resultaat en kiest hij/zij zelf om de overstap naar een nieuwe leverancier wel of niet te maken.

Inschrijven voor de groepsaankoop kan nog tot en met 5 februari 2012 via de website of via een papieren formulier (in een infoloket). Bovendien worden er in tal van gemeenten infoavonden georganiseerd.
Op www.west-vlaanderen.be/samengaanwegroener vindt u een overzicht van de data en de locaties van de infoavonden en van de locaties en de openingsuren van de infoloketten.

Meer info

Burgers met vragen kunnen terecht op de gratis infolijn op 0800 18 711 of hun vraag stellen via mail naar samengaanwegroener@west-vlaanderen.be.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: