400ste Zorgbib gelanceerd in WZC Minnewater

geplaatst op vrijdag 07 december 2018

De 400ste Zorgbib van Rode Kruis Vlaanderen is een feit. Ze is deze week gelanceerd in woonzorgcentrum Minnewater van Mintus, in Brugge

Mintus-voorzitter Dirk De fauw: “Dankzij Rode Kruis Vlaanderen maakt de Zorgbib het leven van mensen in ziekenhuizen, woonzorgcentra en revalidatiecentra, een stuk aangenamer. Deze mensen kunnen op eigen kracht geen bibliotheek bezoeken. Toch betekent een beetje lectuur, een luisterboek of een stuk muziek voor hen ontzettend veel.”

Rode Kruis Vlaanderen beschikt over een immense voorraad van deze publicaties. Het gaat over meer dan 150.000 romans, stripverhalen, sciencefiction-boeken, informatieve boeken, fotoboeken, cd's en dvd's.

“Dat deze publicaties dagelijks bij minder mobiele en zorgbehoevende mensen belanden, is de verdienste van meer dan 900 vrijwilligers”, gaat De fauw verder. “Zij ‘trekken’ de Zorgbib letterlijk op gang en gaan met de boekenkar langs bewoners- en patiëntenkamers. Er is tijd om in het aanbod te neuzen, maar ook om een praatje te slaan. Daardoor heeft de Zorgbib ook een belangrijk sociale functie: ze brengt mensen samen.”

In februari 2015, bijna vier jaar geleden, startte er ook al een Zorgbib in WZC Van Zuylen. Tijdens de warmste week van 2017 werd er ruim 130.000 euro ingezameld voor het project. Daardoor konden er het voorbije jaar 30 nieuwe mobiele bibliotheken gestart worden.

“Met WZC Minnewater springen we mee op de lees- en luisterkar. Voortaan doen vrijwilligers ook hier de ronde, met literatuur en een stukje ‘ontspanning’ voor onze bewoners. Het is een waardevolle, positieve impuls voor al wie tijdelijk of permanent in een zorgomgeving verblijft”, aldus nog voorzitter Dirk De fauw.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: