Duim in de lucht voor Thuishulp Mintus

geplaatst op donderdag 13 december 2018

Thuishulp Mintus: dat is de nieuwe naam van de dienst huishoudelijke hulp van de Brugse  zorgvereniging Mintus. Mintus-voorzitter Dirk De fauw onthulde de naam tijdens een persmoment, waarop ook de eindejaarsactie van Thuishulp Mintus uit de doeken werd gedaan.
Dirk De fauw: “Sinds 1 april van dit jaar maakt de dienst huishoudelijke hulp van OCMW Brugge deel uit van zorgvereniging Mintus. Acht maand later is de verandering al aardig ingeburgerd en gaan we nog een stapje verder: de dienst heet voortaan – kort en krachtig – Thuishulp Mintus.”
De zoektocht naar de naam had wat voeten in de aarde: ze moest immers vlot klinken, de volledige lading van de dienst dekken en duidelijk maken wat een huishoudhulp zoal doet.
“Mister Proper, Spic en Span, De Reddende Engel en De Duizendpootjes passeerden de revue: allemaal verwijzingen naar de brede opdracht van een huishoudhulp”, gaat de voorzitter verder. “Maar een huishoudhulp doet meer dan poetsen, wassen of strijken. Hij of zij is betrokken bij elk gezin en bij de taakverdeling, op een warme manier. Ook voor senioren die zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving willen wonen, is een huishoudhulp een vertrouwenspersoon die van een huis een thuis
maakt. Daarom heet de dienst vanaf nu Thuishulp Mintus. We bieden kwalitatieve thuishulp, met een duim in de lucht.”
Voor De Warmste Week heeft Thuishulp Mintus alvast een ludieke actie op poten gezeten: de medewerkers ontwikkelden een eigen milieuvriendelijke allesreiniger. “Het product van Thuishulp
Mintus kost € 3 per flesje. De opbrengst gaat naar TEJO (therapeuten voor jongeren) en de MUG-heli.
Met dit product maken we poetsproducten ook betaalbaar én dragen we ons steentje bij aan het milieu”, aldus nog voorzitter Dirk De fauw.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: