OPGERUIMD STAAT NETJES OCMW BRUGGE LANCEERT OPRUIMPROJECT MET DUURZAME TEWERKSTELLING

geplaatst op donderdag 13 december 2018

Vereniging ’t SAS van het OCMW Brugge zet de schouders onder een heus opruimproject. “Uit ervaring weten we dat cliënten van ‘t SAS vaak in een sterk vervuilde woning verblijven. Met het ‘Opruimproject’ willen we hier iets aan veranderen”, zegt OCMW-voorzitter Dirk De fauw.

Vereniging ’t SAS  is een begrip in Brugge. De vereniging is er voor mensen met verminderde welzijnskansen. Ze kunnen terecht bij het Inloophuis, de sociale kruidenier ‘De Kaba’, de nachtopvang, crisisopvang en de dienst Wonen. Het opruimproject is voortaan een extra dienstverlening. “Cliënten van ’t SAS verblijven vaak in een sterk vervuilde woning verblijven”, verduidelijkt OCMW-voorzitter Dirk De fauw. “Tot nu toe hadden we geen dienst die een helpende hand kon bieden. Onze woonbegeleiders steken vaak zelf de handen uit de mouwen en helpen sorteren, opruimen, poetsen en spullen naar het containerpark brengen. Maar dat is bijzonder tijdrovend: met het opruimproject willen we hier iets aan veranderen.”

Via het project voorziet OCMW Brugge mensen, tijd en ruimte om woningen van cliënten, op een aangenaam tempo terug bewoonbaar en leefbaar maken. “De opruiming gebeurt         aan een betaalbare prijs en met respect voor de waardigheid van de bewoners. We geven hen de kans om hun waardevolle spullen te sorteren en bij te houden. De maatschappelijk werker van de bewoner blijft in de buurt en helpt het vertrouwen tussen bewoner en opruimploeg, te versterken. Het opruimproject’ heeft bovendien ook aandacht voor preventie: onze mensen helpen de bewoners zelf poetsen, en geven advies en goeie raad om een woning netjes te houden”, gaat De fauw verder.

Het opruimproject is, net als de sociale kruidenier, een tewerkstellingsproject van ’t SAS. “We willen de opruimers, die zelf ook minder makkelijk toegang krijgen tot de arbeidsmarkt, een kans op werk bieden. Deze opdracht schenkt biedt hen de kans om door te groeien naar reguliere tewerkstelling”, aldus nog de OCMW-voorzitter.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: