Eerste livestream Brugse gemeenteraad blijkt schot in de roos

geplaatst op dinsdag 05 maart 2019

Op dinsdag 26 februari werd voor het eerst een zitting van de gemeenteraad live uitgezonden. Het filmen en uitzenden van de gemeenteraad  is een nieuw initiatief van de in januari aangetreden beleidsploeg. Dat gebeurde via een livestream op het YouTube kanaal van Stad Brugge.

1.600 mensen bekeken daar de beelden. En dat aantal kan nog oplopen, want de weergave van de gemeenteraad is daar nog steeds te (her)bekijken.  Tik in de zoekmachine van Youtube ‘livestream gemeenteraad Brugge’ in of surf rechtstreeks naar www.youtube.com/watch?v=BU75LpORvws

 

Ook via de stedelijke website kon men de gemeenteraad volgen. Op de webpagina www.brugge.be/degemeenteraad werd de livestream ‘embedded’ (in een kader in de webpagina getoond) weergegeven . Waar deze webpagina anders een vijftigtal keer per dag bezocht wordt, waren er nu een kleine duizend bezoekers, circa het twintigvoudige.

 

Burgemeester Dirk De fauw: “De eerste livestreaming van de gemeenteraad was een succes. Met ruim 1.600 views slaagden we in ons opzet om het bestuur dichter bij de burger te brengen op een manier die voor die burger comfortabel is. Vroeger zag ik op de publieksstoelen soms maar tien mensen zitten. Als bestuur leveren we de nodige inspanningen om de burger maximaal te informeren over beleidsdebatten en -beslissingen. Meer transparantie biedt meer informatie en dat is cruciaal in ons streven naar meer participatie.”

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: