Centrumshuttle rijdt voortaan 7 dagen op 7

geplaatst op vrijdag 29 maart 2019

Vorig jaar startte het stadsbestuur een proefproject waarbij compacte shuttlebussen twee trajecten bedienden. Op zaterdag en koopzondag bediende de shoppingshuttle de lus ’t Zand – Markt.
Op weekdagen bediende de centrumshuttle de lus Lodewijk Coiseaukaai – Station.

Uit de evaluatie van de reizigersaantallen en een reizigersbevraging bleek dat de shoppingshuttle weinig werd gebruikt (50 à 100 reizigers per dag). De reden van het beperkte gebruik is het ontbreken van een stopplaats aan het Station op het traject van de shoppingshuttle. De shoppingshuttle werd dan ook geschrapt en sinds 1 april vervangen door de centrumshuttle die 7 dagen op 7 rijdt en wel halt houdt aan het Station.

Werknemers, toeristen, shoppers en cursisten

Burgemeester Dirk De fauw: “De reizigersaantallen (gemiddeld 300 reizigers per dag met pieken tot 700 reizigers in de eindejaarsperiode) bevestigen dat de Bruggeling de centrumshuttle wel kunnen smaken.
We zien ’s ochtends vroeg Brugse inwoners en werknemers de busjes gebruiken. Na 10 uur weten toeristen en shoppers de bus te vinden. En ’s middags zien we ook cursisten opstappen.
We beslisten daarom om de centrumshuttle – met een nieuwe bestickering - 7 dagen op 7 te laten rijden. Op basis van de feedback van de reizigers en de bestuurders pasten we het uurschema beperkt aan.” 

De centrumshuttle verbindt om de 20 minuten de randparking Lodewijk Coiseaukaai met het Station waarbij in de binnenstad o.m. de Katelijnestraat, de Markt en Biekorf worden bediend. Tijdens het weekend wordt de halte Zilverpand niet bediend omdat deze in de voetgangerszone gelegen is.

Praktische info

 • De centrumshuttle rijdt volgens een vaste dienstregeling elke 20 minuten.
 • Elke dag tussen 7.20 en 19 uur een traject tussen de randparking Lodewijk Coiseaukaai en het Station (Kiss & Ride). Onderweg volgt de bus een route langs de Langerei, ’t Zand, de Katelijnestraat en de Markt. Wie in het centrum wil afstappen kan dat aan de haltes Katelijne, Hof van Watervliet (Oude Burg) of de Markt.
 • De shuttle is gratis; een opstapbewijs is niet nodig.
 • De shuttle rijdt volgens een vaste route met vaste haltes.
 • De shuttle heeft 16 zitplaatsen (en geen staanplaatsen).
 • Dankzij de automatische schuifdeur en de verlaagde opstaptrede kan uiterst gemakkelijk op- en afgestapt worden.
 • De shuttle is vlot toegankelijk voor rolstoelgebruikers dankzij de automatische rolstoellift.
 • Er is plaats voor kinderwagens of bagage.
 • Halte Zilverpand wordt niet bediend tijdens het weekend (voetgangerszone).
 • Bij evenementen of wegwerkzaamheden kan er een aangepaste dienstregeling zijn. Dit wordt steeds aangekondigd op de shuttle en/of aan de haltes (bij langdurige onderbreking).
plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 

Jean Pierre Dezeure

Van de centrumshuttle maakten we reeds meermaals dankbaar gebruik.
Een ontegensprekelijke meerwaarde, gemeenschapsgericht en uiterst gebruiksvriendelijk.

geplaatst op donderdag 11 april 2019 om 17:59

Agenda

  Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: