Herinrichting Werfplein

geplaatst op dinsdag 25 juni 2019

De wijk Christus-Koning kent slechts twee publieke recreatieve ruimtes waar het Werfplein er één van is. Het Werfplein bestaat globaal uit drie delen: een verhard sportveldje (basket), een grasveldje (voetbal) en een speeltuingedeelte. Het speeltuingedeelte (speeltoestellen, omheining en omranding) is echter versleten en het basketbalterrein is in verhouding te groot tegenover de totale oppervlakte van het park.

Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem: “Door het halveren van het bestaande basketbalterrein komt er meer plaats vrij voor de integratie van de speelruimte. De houten omranding en de houten afsluiting rondom de zandzone worden vervangen door de plaatsing van gemetste muurtjes. De muurtjes houden het zand tegen, worden voorzien om kinderen weg te houden van de omliggende straten en zijn ook multifunctioneel; er zijn vier zitbanken geïntegreerd in de muurtjes.”

 

Op het speelplein werden vorig jaar in november al een aantal speeltoestellen geplaatst voor kinderen van 1 tot 6 jaar, rekening houdend met de nieuwe herinrichting. Daarnaast worden een dubbele schommel, een korfschommel en een klimtoestel geplaatst voor de kinderen, ouder dan 6 jaar. Tegenaan de speelruimte wordt ook een grote picknicktafel voorzien onder een parasolvormige meerstammige struik 'Cornus controversa 'Padoda'. Deze hoge struik heeft witte bloemen en een rode herfstkleur.

 

Door het halveren van het bestaande verharde basketbalplein kan het trapveld opgeschoven worden richting bestaande petanquepleinen. Een van de bestaande ballenvangers wordt behouden; een nieuwe ballenvanger wordt achter het doel tegenaan de speelruimte geplaatst. Op het basketbalplein worden lijnen geschilderd die een fietsparcours suggereren. Tegenaan het baskatbalpleintje komt er ook een nieuwe betonnen zitbank met een lengte van 6 meter en een hangrek. Aan de rand van het park worden de zitbanken teruggeplaatst met de voorkant naar het park. Er worden ook vier papierkorven geplaatst. De bestaande petanquepleinen worden behouden en er komt een zitbank bij.

 

Burgemeester Dirk De fauw: “Parken en pleinen vormen de ideale ontmoetingsplaatsen voor onze inwoners en bezoekers. Als stadsbestuur willen wij het gebruik ervan stimuleren door de (her)inrichting zoveel als mogelijk af te stemmen op de wensen en de noden van de gebruikers. Het nieuwe ontwerp houdt dan ook maximaal rekening met de inspraakvergadering van 21 maart 2018 en de twee terugkoppelingsmomenten van 9 mei en 14 november 2018.”

 

De kostprijs wordt geraamd op 150.570 euro (BTW excl.).

 

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: