Werk mee aan de Brugse fietsring!

geplaatst op maandag 09 december 2019

Het Brugse stadsbestuur lanceert onder de noemer ‘FR30’ het concept van een fietsring met focus om de ringweg rond het centrum van de Stad (R30) vlot te kunnen oversteken. Hiervoor werd een internationaal consortium aangesteld om mee te onderzoeken hoe fietsers zich vlot rondom de Stad kunnen bewegen, bestaande uit West 8Copenhagenize Design Co. en Vectris. Met dit project wil Brugge een nieuwe visie creëren op haar fietsnetwerk, de zwakke plekken wegwerken en zelfs het aandeel fietsen in het woon-werk / school -verkeer verhogen.

Burgemeester Dirk De fauw: “We willen als Stad – samen met het onderzoeksbureau en met de Bruggeling – graag een antwoord op twee vragen. Enerzijds willen we een goede definiëring van de fietsring waarbij meer comfort, veiligheid, een vlotte doorstroming en bescherming van de binnenstad (Unesco) en de Brugse vesten centraal staan. Anderzijds willen we een antwoord op de vraag waar de fietsring ruimtelijk gesitueerd kan worden. Zo kunnen bewuste keuzes gemaakt worden voor de beste plaats voor de fiets met respect voor het erfgoed en de natuur.”

Inwoners van Brugge centrum of één van de deelgemeentes die het onderzoek naar de Brugse fietsring mee vorm willen geven en hun kijk op fietsen in Brugge willen delen, kunnen zich tot eind december registreren via https://www.brugge.be/werkgroepfr30 Een eerste startmoment (meer info: www.detoekomstvanbrugge.be) is gepland op zaterdag 25 januari 2020 (10 – 16 uur) in ‘Mijn Brugge’ op het Stationsplein. Hierna komen er nog een aantal momenten. Snel zijn is de boodschap want het aantal plaatsen is beperkt.

Brugge is één van de 13 steden die deelneemt in ‘CIVITAS Handshake’, een Europees project waarbij ervaring rond fietsbeleid wordt gedeeld om zo fietsen nog attractiever te maken. Meer info op handshakecycling.eu/bruges

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: