Blue-bike opent tweede locatie in Brugge

geplaatst op woensdag 08 januari 2020

Blue-bike, het deelfietssysteem met fietsen aan trein-, tram- en busstations, huldigt vandaag in Brugge zijn 65ste locatie in. Het is de tweede locatie voor Stad Brugge. Met de opening van dit nieuwe punt verhoogt Blue-bike de capaciteit in Brugge. Brugge is na Leuven en Gent de locatie met het hoogste aantal ritten.

In Brugge vinden gebruikers van Blue-bike sinds enkele weken een nieuwe locatie. De Blue-bikes staan aan de achterzijde van het station van Brugge in de ondergrondse fietsenstalling onder het Kamgebouw. Daar staan momenteel 32 fietsen in de rekken. Het is de tweede locatie voor de stad. Aan de voorzijde van het station staan 80 Blue-bikes. De Blue-bikes in Brugge werden bovendien vervangen door het nieuwste model fietsen, met zeven versnellingen en geïntegreerde verlichting en bagagedrager voor een beter rijcomfort.

De vraag naar Blue-bikes in Brugge kende het afgelopen jaar een flinke stijging, waardoor een extra locatie nodig werd. In 2018 werden in Brugge nog 18.600 ritten gemaakt, in 2019 met één locatie al ruim 20.800. Dat is een stijging van zo’n 12%. Brugge (voorzijde) is één van de locaties waar in 2019 het meeste aantal ritten werd gemaakt. Enkel de locaties in Leuven (Tiensevest) en Gent Sint-Pieters (Sint-Denijslaan) behaalden meer ritten. 

Brugge kiest al langer voor een sterk fietsbeleid; al sinds 2014 staan er Blue-bikes in Brugge. De stad investeert mee in de nieuwe locatie aan het station. Bovendien voorziet ze samen met de Vlaamse overheid, een korting op de ritprijs. Hierdoor betalen leden in Brugge geen €3,15 per rit van 24 uur maar slechts €1,15.

Burgemeester Dirk De fauw: “Brugge wil zich maximaal profileren als fietsvriendelijke stad. Het systeem van de Blue-bikes is daarbij een gebruiksvriendelijke formule. Iedereen die sporadisch eens een fiets nodig heeft, kan hier gebruik van maken. Vandaag zijn er aan het station in totaal 112 fietsen beschikbaar. De gebruikscijfers zijn jaar na jaar in stijgende lijn, en bewijzen dat we als stadsbestuur zinvol investeren in duurzame mobiliteit.”

Blue-bike monitort de beschikbaarheid dagelijks zodat het tijdig fietsen kan bijplaatsen waar nodig. “We streven ernaar de eindgebruiker de beschikbaarheid van een fiets te garanderen. Op succesvolle locaties zoals Brugge wil dat zeggen dat we fietsen moeten bijplaatsen. We halen dit jaar over alle locaties heen een beschikbaarheidsgraad van 99%”, aldus Linda Sonck van Blue-bike.

Niet alleen in Brugge behaalde Blue-bike sterke cijfers, want Blue-bike kende in 2019 in totaal een ritgroei van 23,5%. In totaal werden er 276.654 ritten gemaakt in 2019. De locaties die dit jaar het meeste aantal ritten genereerden zijn Leuven (Tiensevest), Gent Sint-Pieters (Sint-Denijslaan), Brugge, Deinze en Mechelen.  Bovendien kwamen er ook heel wat locaties bij, zoals Antwerpen-Zuid, Izegem en extra locaties in Gent-Sint-Pieters, Brugge en Leuven. Ook het aantal Blue-bikeleden kende in 2019 een sterke groei. Blue-bike kende de hoogste bruto instroom leden ooit: 5.961 nieuwe abonnementen dit jaar. Dat aantal ligt 20% hoger dan de voorbije jaren. Blue-bike telt eind 2019 ruim 20.000 leden.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: