Geen terrastaks tot 1 oktober 2021

geplaatst op dinsdag 09 maart 2021

Sinds de start van de coronacrisis heeft de federale overheid verschillende maatregelen genomen die een aanzienlijke impact hadden op de maatschappij en de economie in het algemeen. Heel wat bedrijven, ondernemers, winkels en handelaars waren verplicht om hun activiteiten tijdelijk stop te zetten met inkomstenverlies als gevolg. Momenteel zijn nog steeds enkele ministeriële besluiten van kracht die een impact hebben op de sector van de horeca en de terrasuitbating in het bijzonder.

Schepen van Financiën Mercedes Van Volcem: “Vorig jaar keurden we twee besluiten goed die een financiële stimulans betekenden voor de sector. Enerzijds was er de halvering van tarieven en bijkomend werd ook de belastbare periode voor vijf maanden (verspreid over twee aanslagjaren) geschrapt. Deze fiscale steunmaatregelen blijken echter niet voldoende om de sector verder te ondersteunen en bijkomende steunmaatregelen zijn bijgevolg noodzakelijk. Daarom beslisten we vandaag om de terrasbelasting te schrappen tot 1 oktober 2021.”

Ademruimte geven

Burgemeester Dirk De fauw: “Na afloop van het overlegcomité kreeg de horeca eindelijk terug wat perspectief. Echter, de financiële gevolgen van de crisis zijn voor de sector zeer groot. Met de intrekking van de terrasbelasting tot 1 oktober 2021 willen we de exploitanten extra financiële ademruimte bieden.”

De wijziging van het belastingreglement wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: