Thermoplastische wegmarkeringen verduidelijken blauwe zones in de deelgemeenten

geplaatst op woensdag 05 mei 2021

Sinds 16 februari 2017 geldt er een blauwe zone in de straten van de deelgemeenten die grenzen aan de binnenstad. Om te vermijden dat bezoekers van de binnenstad zich parkeren in deze straten om het betalend parkeren in het centrum te vermijden, mag hier maximaal vier uur geparkeerd worden door middel van een geldige Europese parkeerschijf. Deze beperkingen gelden elke dag, dus ook op zon- en feestdagen, van 9.00 tot 18.00 uur.

Deze parkeerbeperkingen worden zonaal aangeduid door middel van de wettelijke signalisatie bij het binnen- en buitenrijden van deze zones. Conform de wegcode gelden deze parkeerbeperkingen tot je een zonaal eindbord bent gepasseerd of als er een specifieke parkeerregeling op een bepaalde locatie geldt (bijvoorbeeld parkeerverbod of voorbehouden parkeerplaatsen personen met een handicap).

Burgemeester Dirk De fauw: “Omdat dit soms relatief grote zones zijn die bestaan uit verschillende straten, werden er al extra herhalingsborden aangebracht op strategische locaties om de bestuurders te wijzen op de geldende parkeerbeperkingen. Daarnaast werden er ook stickers op alle verlichtingspalen aangebracht in de straten van de blauwe zones die een extra verwijzing zijn. Om het nog duidelijker te maken, werden er recent thermoplastische markeringen op de rijweg aangebracht van de gemeentewegen. Dit is nog een extra visuele aanduiding van de parkeerbeperkingen.”

Deze maatregelen zijn allemaal ter ondersteuning van de wettelijke signalisatie en hebben, naast hun communicatiedoel, geen wettelijke betekenis.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: