Charter zwaar verkeer ondertekend

geplaatst op donderdag 20 mei 2021

Stad Brugge behartigt de veiligheid van het kind als absolute topprioriteit. Naast tal van al bestaande acties om het bewustzijn van de jongeren in en rond het verkeer te verhogen en waarbij de schoolomgeving veiliger wordt gemaakt, wil de Stad het zwaar verkeer zo veel mogelijk in de schoolomgeving tijdens de schoolspits proberen te vermijden. Hiervoor werden een aantal doelstellingen genoteerd die in het ‘charter zwaar verkeer’ werden gebundeld.

“Zwaar verkeer in combinatie met kinderen is geen ideale match”, zegt burgemeester Dirk De fauw. “Stad Brugge wil daarom het zware verkeer zo veel mogelijk van de jongeren scheiden en heeft hiervoor diverse scenario’s onderzocht.
We contacteerden ook andere steden om hen over deze problematiek te bevragen. Daarna onderzochten we de wettelijke mogelijkheden en werden deze in functie van hun haalbaarheid afgetoetst. Diverse sectorfederaties (Vlaamse Confederatie Bouw, de Bouwunie, FEMA, FEBETRA en Transport en Logistiek Vlaanderen) werden betrokken.” 

Zwaar verkeer tijdens schoolspitsen uit schoolomgeving weren

Gezien de grote intensiteit en afwisseling van de schoolvestigingen en woonwijken in Brugge, opteert de Stad er niet voor om het zwaar verkeer volledig te verbieden. “Hierdoor zou het zwaar verkeer langs routes rijden die bijvoorbeeld pal in een woonwijk of in een andere schoolomgeving liggen en dat wensen we niet.
We kozen ervoor om het zwaar verkeer zo veel mogelijk te gaan sturen en tijdens de schoolspitsen uit de schoolomgeving te weren.

In samenwerking met de sectorfederaties stelden we een charter zwaar verkeer op. Samen met de partners blijven we werken aan een krachtig verhaal waarbij de veiligheid van het kind absolute topprioriteit is en blijft”, aldus burgemeester Dirk De fauw.

Ook schepen van Preventie Mathijs Goderis is tevreden: “Dit charter is opnieuw een stap vooruit om de schoolomgevingen veiliger te maken voor onze Brugse kinderen. Samen met de Preventiedienst, Mobiliteitsdienst, politie, ouders en scholen blijven we ons verder inzetten om het tienpuntenactieplan ‘veilige schoolomgeving te verwezenlijken. Verkeersveiligheid -zeker in de schoolomgeving- blijft een thema waar we ook de volgende jaren sterk op blijven inzetten.”

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: