Gone West gaat van start in Brugge

geplaatst op vrijdag 27 januari 2012

De deputatie van de provincie West-Vlaanderen zette gisteren het licht op groen voor de ontwikkeling van een omvangrijk evenementenprogramma GoneWest dat de cultuur-toeristische herdenking van de Eerste Wereldoorlog gestalte zal geven en waarin tot 3 miljoen € per GoneWest-editie wordt geïnvesteerd.

Gedeputeerde Dirk De fauw is bijzonder opgetogen dat het startschot voor dit schitterend programma in Brugge wordt gegeven.  Op dinsdag 14 oktober 2014, precies 100 jaar na de inval van de Duitsers in België, wordt de herdenking geopend met een academische zitting in het provinciaal hof.

Daarmee bevestigt het provinciebestuur dat de herdenking van de Grote Oorlog niet alleen een zaak is van de Westhoek maar voor de volledige provincie, zegt Dirk De fauw.  De start in Brugge is een zeer terechte erkenning van Brugge als provinciehoofdplaats, een stad waar alle West-Vlamingen zich thuis moeten voelen.

De provincie geeft ook 25.000 euro steun aan de Stad Brugge voor de organisatie van een internationale fotografietentoonstelling, met de internationaal gerenommeerde Magnum-fotograaf Carl De Keyzer als curator.

De openingsceremonie in Brugge  wordt afgesloten met ‘A Pastoral Symphony’ van Ralph Vaughan Williams in het Concertgebouw, waarmee het Provinciebestuur nogmaals het belang van het Concertgebouw in het culturele landschap in de verf zet.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: