Dirk De fauw reikt prijs Westtoer uit aan Lichtbaken Blankenberge

geplaatst op dinsdag 31 januari 2012

Westtoer wil een bijdrage leveren in de strijd tegen armoede en steunt jaarlijks een sociaal project.  De organisatie 'Sint-Vincentiusvereniging ’t Lichtbaken’ in Blankenberge ontvangt in 2012 een cheque ter waarde van 1 000 euro.

Deze 1.000 euro is de besparing die Westtoer realiseert door de nieuwjaarskaarten intern te laten ontwerpen door de medewerkers van Westtoer, en ze enkel nog digitaal te versturen.

In samenwerking met de heer Dirk De fauw, Gedeputeerde van Welzijn, werd gezocht naar een passend West-Vlaams initiatief, die het sociaal isolement doorbreekt, waarin een aantal gezinnen leeft. Voor 2012 is de keuze gevallen op de organisatie Sint-Vincentiusvereniging ’t Lichtbaken in Blankenberge.

De Blankenbergse afdeling van de Sint-Vincentiusvereniging biedt concrete hulp aan mensen in nood. In samenwerking met het OCMW Blankenberge worden er elke dinsdagmorgen voedselpakketten verdeeld in De Bollaard. Elke eerste en derde dinsdag van de maand organiseert ’t Lichtbaken een inzameling en sortering van waardevolle kledij die wordt verdeeld aan kansarme gezinnen. Eenmaal per week serveert ’t Lichtbaken een ontbijt aan vereenzaamde mensen. Ook het onthaal op vrijdagmorgen richt zich tot deze doelgroep.

“Onze organisatie wil een toegankelijke oase zijn waar eenzame mensen elkaar kunnen ontmoeten en waar vriendschappen kunnen ontstaan”, aldus Brigitta Monbaliu van ’t Lichtbaken.

Met de dienst Jolleke onthaalt ’t Lichtbaken kinderen uit de basisscholen na schooltijd. De kinderen worden op een ontspannen en huiselijke manier begeleid bij taken en lessen.

Contact Sint-Vincentiusvereniging ’t Lichtbaken: Brigitta Monbaliu, Ontmijnersstraat 25 in Blankenberge, 050/42 93 88, monbaliu.brigitta@sknynet.be

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: