Grootste groepsaankoop ooit

geplaatst op dinsdag 07 februari 2012

Maar liefst 44.553 gezinnen schreven zich vrijblijvend in voor de groepsaankoop groene energie en gas van de Provincie West-Vlaanderen. Dit is bijna 9 % van alle West-Vlaamse gezinnen. Op maandag 6 februari vond de online-veiling plaats. Om 19u15 werd de veiling afgesloten en was het resultaat bekend: 

Essent bood de laagste prijs aan voor de combinatie groene elektriciteit/gas, maar liefst 33,49 % onder de huidige marktprijs (*). Lampiris bleek het beste bod klaar te hebben voor groene elektriciteit: 15,18 % onder de huidige marktprijs (*).

Van 3 november 2011 tot en met 5 februari 2012 konden particulieren zich vrijblijvend en gratis via de website www.samengaanwegroener.be of via een papieren formulier (in een infoloket) registreren voor de groepsaankoop elektriciteit en/of gas. Door een groot volume gezamenlijk aan te kopen via een openbare veiling kon een gunstigere prijs worden bedongen dan bij een individuele overstap. Tegelijk werd ook het milieu niet vergeten, want het provinciebestuur koos voor 100 % groene stroom.

Binnen de twintig dagen krijgt elke ingeschrevene voor de groepsaankoop een persoonlijk resultaat en kiest hij/zij zelf om de overstap naar de nieuwe leverancier wel of niet te maken. Deelnemers kunnen overstappen tot 15 maart 2012.

Groot succes
De inschrijvingen voor de groepsaankoop in West-Vlaanderen kenden een nog groter succes dan in Oost-Vlaanderen en Antwerpen. Maar liefst alle West-Vlaamse gemeentebesturen ondersteunden de actie. Er werden 50 infoavonden georganiseerd op tal van plaatsen in de provincie en 74 infoloketten waren ter beschikking van geïnteresseerden. Daarnaast konden burgers terecht op de gratis infolijn op 0800 18 711 of hun vraag stellen via mail naar samengaanwegroener@west-vlaanderen.be.

Groepsaankopen groene energie in Oost-Vlaanderen en Antwerpen
Bij de groepsaankoop groene energie die de Provincie Antwerpen in 2011 organiseerde, bespaarden deelnemers gemiddeld 320 euro. Meer dan 40.000 gezinnen schreven zich in en 56,5 % daarvan (22.963) ging ook effectief in op het aanbod van de winnende energieleveranciers.
In Oost-Vlaanderen vond de veiling plaats op 1 juni 2011. Daarvoor werden bijna 30.000 inschrijvingen genoteerd, 10.397 gezinnen stapten over. In Oost-Vlaanderen bespaarden de deelnemers gemiddeld zo’n 236 euro.

(*) De besparing is berekend op de prijs die de 3 grote energieleveranciers Nuon, Luminus en Electrabel momenteel vragen voor energie.

Burgers met vragen kunnen nog steeds terecht op de gratis infolijn op 0800 18 711 of hun vraag stellen via mail naar samengaanwegroener@west-vlaanderen.be.

plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: