Nieuwe sociale woningen in Lisseweegs Vaartje

geplaatst op donderdag 16 februari 2012

Op 15 februari legde Dirk De fauw de eerste steen van 16 sociale woningen langs het Lisseweegs Vaartje.

Daarmee komt het eind in zicht van een bouwproject dat intussen 14 jaar geleden van start ging. Toen verkocht de stad Brugge de gronden gelegen langs het Lisseweegs Vaartje aan de toenmalige sociale huisvestingsmaatschappij “Haard en Kouter”. De bouwplannen kenden echter een traag verloop en brachten een opeenvolging teweeg van bouwaanvragen, weigeringen, bezwaarschriften en discussies over de toegangsweg en de architectuur.

Toen er eind 2009 eindelijk een bouwvergunning werd bekomen, was “Haard en Kouter” reeds gefuseerd met de Interbrugse Maatschappij voor Huisvesting (IBH) tot het huidige Vivendo.

Bij de eerste steenlegging beklemtoonde Dirk De fauw het unieke karakter van dit project. De nieuwe woningen liggen pal in het centrum van Lissewege, langs het idyllische Lisseweegse Vaartje en onder de mooie toren van de middeleeuwse kerk. De realisatie van deze woningen is voor Lissewege ook van groot belang, want op vandaag is het aantal sociale woningen er heel beperkt.

Het project omvat 16 sociale woningen (waarvan 6 koopwoningen en 10 huurwoningen) met 7 afzonderlijke garages en 8 carports. Er werd een wijk ontwikkeld met de huurwoningen rond een verkeersarm binnenplein en de koopwoningen aan het Lisseweegs Vaartje. De garages en carports werden gecentraliseerd naast de reeds bestaande garages om de wijk zelf niet te verstoren.

8 huurwoningen beschikken over 3 slaapkamers, de overige 2 huurwoningen hebben 2 slaapkamers. Alle koopwoningen hebben 3 slaapkamers. Bij elk van de koopwoningen wordt ook een volwaardige tuinberging met fietsenstalling voorzien, uitgevend op het binnenplein.

Voor een volledig overzicht van de inschrijvingsvoorwaarden voor zowel verhuur als verkoop of voor verdere info kan men steeds terecht bij Vivendo: Koningin Astridlaan 134 bus1, Sint-Michiels Brugge.  Tel. 050/ 44 61 10 fax 050/ 44 61 11 e-mail: info@vivendo.be website: www.vivendo.be.

Document: Lisseweegs Vaartje.pdf
plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 

Demulder Ingrid

Geachte ,

Bij ons bezoek te Lissewege .Hebben wij daar prachtige huisjes gevonden aan her vaartje.Daar dat sociale wooningen zijn wil ik ons zo snel mogelijk inschrijven.Zou u mij meer informatie willen door mailen aub.Zo ook de vraagprijs koopwooning zo wij dit kunnen over wegen .
Met vriendelijke dank
Hoogachtend
Demulder Ingridgeplaatst op maandag 17 augustus 2015 om 14:58

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: