Provincie ondersteunt vzw BIK uit Kuurne

geplaatst op maandag 20 februari 2012

Twee maal per jaar kent de provincie ‘impulssubsidies’ toe aan projecten die zich in West-Vlaanderen ontwikkelen rond ‘opvoedingsondersteuning’. Onder opvoedingsondersteuning verstaan we de steun aan ouders en andere opvoedingsverantwoordelijken, bij de opvoeding van kinderen.

Na positief advies van een onafhankelijke commissie, besliste de Deputatie op 16 februari om aan de vzw Bik uit Kuurne een projectsubsidie van 5.418 euro toe te kennen, voor haar project waarbij men ouders met verschillende culturele achtergrond wil ondersteunen bij de uitbouw van een sociaal netwerk omtrent opvoedingsondersteuning.

Vzw Buurt Initiatieven Kuurne (BIK) werd opgericht in september 2000 om de leefbaarheid in de sociale woonwijk "Spijker en Schardauw" te bevorderen via allerlei buurtactiviteiten.  vzw BIK stelt momenteel een 85-tal mensen te werk die actief zijn in diverse diensten en op diverse locaties, ook buiten de buurt Spijker/Schardauw. Het gaat onder meer om het verlenen van huishoudelijke hulp (poetshulp), een klusjesdienst, vervoer van huisvuil naar het containerpark, buitenschoolse kinderopvang, een kinderdagverblijf, een strijkwinkel, een naaiatelier, een buurthuis met sociaal restaurant en cateringdienst, een computercafé, een minder-mobielencentrale, en samenwerkingsverbanden met een multicultureel ontmoetingscentrum/restaurant en met een geschenkenshop vol handgemaakte artikelen uit sociale werkplaatsen en dagcentra voor gehandicapten.

Link: www.bikvzw.be
plaats een reactie bekijk reacties
mail print
tweet
Naam Email
Surname
 
Bericht
 
 
Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Agenda

    Momenteel geen agendaitems beschikbaar.

archief: